Za mjesec dana autocestom ćemo do Ploča

autocesta, Turska, Koridor Vc, autocesta, autocesta, pogibija, autocesta, Aleksandar Džombić, Trogir, autocesta, Hrvatska, autocesta, autocesta, Ploče, Vrgorac, BIH, poplave, autocesta, naplata, autocesta, Sarajevo, BIH, obilaznica, autocesta, mediji, BIH, autocesta, cestarina, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, autocesta A1, na autocesti Zagreb - Lipovac, auto cesta, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, cestarine, Poskupljenje cestarine, uvođenje naplate cestarine , autocesta, cestarina, Poskupljenje cestarine, cestarine
Dionica Vrgorac-Ploče bit će gotova i puštena u promet u drugoj polovici mjeseca studenog. U istom periodu bit će gotove i puštene u promet također i dionice brze ceste Čvor Ploče-Karamatići i dionica Ploče-granica BiH', izjavila je glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak.

Dolina Neretve i čitava Dubrovačko-neretvanska županija s nestrpljenjem iščekuju spajanje autoceste do Ploča, koja će putovanje prema Splitu skratiti za najmanje sat vremena. Do sada se putovalo neuvjetnim cestama preko Staševice i Kokorića, jer se nikako nisu mogla iznaći sredstva za spajanje tih jedanaest kilometara Dalmatine, koja je stala u Ravči još prije dvije godine. Riječ je o zahtjevnim građevinskim radovima, tunelima Šubir, Puljani, Kobiljača i Mali Prolog na spojnoj cesti, te na vijaduktima Veliki Prolog, Otrić Seoci, Brečići-Struga i Kula, čija je vrijednost procijenjena na oko 2,4 milijarde kuna.

Dubrovački vjesnik