Ubojstvo u Zagrebu: Mladića je nožem ubo bivši 'merčepovac'?

ubojstvo zagreb

Paloš je bi instruktor i osnivač rezervnog sastava MUP-a, te je jedno vrijeme bio zapovjednik postrojbe rezervnog sastava MUP-a u Pakračkoj Poljani, piše 24sata.hr.

Kobra je junak Domovinskog rata, koji je sudjelovao u oslobađanju Lipika, piše ovaj portal. Ante Škember je pokušao ući u autobus u 17.40 sati, koji je vozio na liniji 268 prema Velikoj Gorici.

Vozača je pitao da li mora platiti kartu. Vozač mu je rekao: 'Da, Uskrs je, ali ne mogu te pustiti bez karte!' Zatim je ugasio autobus. On je svejedno pokušao ući, nakon čega je nastalo naguravanje s jednim putnikom, a mladić ga je pokušao udariti u glavu.

Putnik, odnosno Paloš, je sukob s mladićem nastavio vani. Paloš je onda izvukao nož i mladića ubo u predjelu trbuha.

- Mladić pada s nogu. Ni vozač, ni putnici, nisu primijetili što se dogodilo i autobus nastavlja vožnju. Osumnjičeni je sinoć uhaićen i doveden ovdje. Osumnjičeni nam je nož dragovoljno uručio - rekla je u četvrtak policija.

Osumnjičeni Paloš do sada nije bio evidentiran. U utorak je objavio na Facebooku kako se kroz snijeg probija prema Dalmaciji, gdje je uhićen u srijedu oko 21 sat. Vozač autobusa, kao i malobrojni putnici, nisu reagirali na tučnjavu koja im se odvijala pred nosom.

Nakon što je mladić ostao na stanici, vozač je nastavio voziti, a počinitelj se vratio u autobus. Na kraju vožnje, vozač je čak zahvalio putniku na pomoći i pozdravio se s njim.

Potvrdili su da počinitelj ne radi u ZET-u, iako je nosio uniformu sličnu onoj koju nose njihovi djelatnici. Nakon ubojstva, otišao je na more, te su ga zatekli na području druge policijske uprave.

Od ranije nije evidentiran kao počinitelj krivičnih djela. Tražit će pritvor zbog opasnosti od bijega. Na ispraćaju mladića bio i Nikica Valentić.

- Bio je dobar, normalan dečko, koji je volio Hrvatsku, a bio je član Bad Blue Boysa i strastveni navijač Dinama. Nije se bavio mutnim poslovima - rekao je za Večernji list brat Ante Škembera.

Škember je iz velike obitelji, te ima petero braće i sestara. Njegov otac i imenjak Ante Škember bio je dugogodišnji pomoćnik direktora Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Na dužnost je imenovan 2000., a u mirovinu je otišao 2012. godine. Za svoj rad u Zavodu dobio je i nekoliko nagrada. Između ostalih, na Antinu pogrebu bili su bivši premijer Nikica Valentić i predsjednik Općinskog kaznenog suda Vinko Mioč.