U Makarskoj izrešetana kuća slovenskog nogometaša

ubojstvo, ubojstvo, pucnjava, ubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, pljačka, alkohol, džamija, ranjavanje, vatreno oružje, crna kronika, utapanje, sava, ubojstvo, ubojstvo, braća Šimić, samoubojstvo, samoubojstvo, ubojstvo, samoubojstvo, HDZ 1990, crna kronika, pokušaj ubojstva, ubojstvo, ubojstvo, eksploziv, eksplozija, samoubojstvo, Međugorje, oružje, municija, droga, ubojstvo, Brčko, tučnjava, napad, uhićenje, Mostar, mrtvac, crna kronika, Mostar, samostan, časne sestre, Banjaluka, uhićenja, akcija, policija, samoubojstvo, vionica, ubojstvo, klis, samoubojstvo, čatrnja, Metković, prometna nesreća, lov, plin, kamenica, Hasan Sarajlić, samoubojstvo, Posušje, prometna nesreća, žepče, prometna nesreća, Međugorje, prometna nesreća, Međugorje, drvar, samoubojstvo, Usora, prometna nesreća, bulevar, Mostar, zapaljen automobil, tekija, Mostar, pljačka, Bugojno, slavko bašić, Livno, mazda, sjekira, MUP ZHŽ, policija, kontrola, smrt, Tuzla, trovanje, Ljubuški, paljevina, alhotest, Trebinje
Prije nekih tjedan dana dogodila sepucnjava na kuću bivšeg slovenskog reprezentativca Dina Laliča u Makarskoj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kako piše Slobodna do pucnjave je dolazilo dvije noći zaredom i to u noći s 11. na 12. ožujka te s 12. na 13. ožujka. Prvu večer je navodno ispaljeno 6 do 7 hitaca, a drugu večer 12 do 13 metaka. Srećom žrtava nema, ali prema dostupnim informacijama u kuću su tri dana nakon pucnjave trebali doći gosti.


Da jesam li čuo pucnjavu?! To je bio rat, i sigurno se nije pucalo iz pištolja, već iz nečega jačega, možda snajpera ili kalašnjikova, ali je bila pojedinačna paljba, a ne rafalna. Vidite i sami, mecima su probijene grilje, stakla, namještaj i štokovi od vrata. Prvu večer pucalo se oko jedan sat iza ponoći kada je ispaljeno šest do sedam hitaca, a drugu večer oko 2.30 sati i to 12 do 13 metaka. Pucali su iz šume udaljene niti pet metara od kuće odakle je policija pokupila čahure i "češljala" teren, govori jedan od svjedoka.

Kuća je u vlasništvu Dina Laliča i njegova oca, a nogometaš je u njoj boravio najčešće tijekom ljeta. On je javnosti poznati kao jedan od aktera afere Offside koja je otkrivena prije 9 godina i koja je otkrila namještanja rezultata utakmica i ostvarivanja ilegalne zarade na kladionicama zbog čega su na kraju uhićeni nogometaši i djelatnici klubova Croatia Sesvete, Varteksa i Međimurja.

Na kući su vidljivi tragovi razbijenih prozora, kao i propucanog stakla i namještaja, a navodno se pucalo iz poluautomatske puške.

Lalič je novinare uputio policiji rekavši da oni istražuju i da on ne smije ništa govoriti. Ne zna u koga da sumnja jer tu ni ne živi.

Policija ne otkriva previše detalja i samo su poručili da je "kriminalističko istraživanje u svezi s navedenim događajem u tijeku" i da će po njenom završetku obavijestiti javnost o zaključcima.