U Dubravi devastiran spomenik poginulim hrvatskim braniteljima

spomenik, poginulim braniteljima, devastiran
Sinoć je nepoznati počinitelj pošarao spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi u Zagrebu. Na prednjem dijelu spomenika, crvenom bojom iscrtao je zvijezdu petokraku, izvijestila je HVIDR-a.

Udruge branitelja s područja Dubrave osudile su ovaj, kako kažu, vandalski čin i pozvale institucije da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje simbola Domovinskog rata. Objavu s njihove službene Facebook stranice prenosimo u cijelosti:

"Danas, 04.04.2018.g u noćnim ili ranim jutarnjim satima devastiran je spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi na način da je na prednjoj strani spomenika crvenim sprejem iscrtan znak zvijezde. Jedan ili više počinitelja hrabro su pod okriljem mraka pokušali omalovažiti žrtvu 74 poginula hrvatska branitelja sa područja Dubrave, žrtvu koju su dali da bi ti i takvi - štovaoci nekog ranijeg vremena koje je na sreću iza nas- mogli nesmetano u miru živjeti i raditi. No, ovo će se očistiti, nisu oni toliko jaki da mogu nanijeti veću štetu. Ovim činom iskazana je velika hrabrost jednog ili više počinitelja prema spomeniku koji je simbol pobjede u Domovinskom ratu i označava pijetet i sjećanje na poginule branitelje sa područja Dubrave. Onima koji podržavaju takav čin poručujemo da odu živjeti tamo gdje je takav znak dobrodošao a počinitelju ili počiniteljima poručujemo da nam jave kad budu htjeli ponovno iskazati takvu hrabrost jer bi i mi voljeli biti nazočni...valjda se ne boje branitelja koji su ovu državu oslobodili.
No...kako god bilo, pustimo institucije ove države da rade svoj posao a mi ćemo im u tome pomoći...ZAJEDNO SMO JAČI...ZAR NE".

vijesti.hr