Stožer prikupio 580.000 tisuća potpisa za referendum, predložit će zakon o lustraciji i objavu 11 inkriminirajućih registara!

Vukovar, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, dr. Vesna Bosanac, mjesto posebnog pijeteta., Vukovar, ćirilica, Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara, hrvatski branitelji, Vukovar, Vukovarci, stradanja, Zločin, žrtve, Vukovar, Škabrnja, Vukovar, referendum, Vukovar, Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, referendum, Vukovar, Vukovar, pobjednik prijevremenih izbora, HDZ, domovinski rat, žrtve Domovinskog rata, dragovoljci Domovinskog rata, 23. godišnjica početka Domovinskog rata, četnici, Bitka za Vukovar, Vukovar
...Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koje se odnose na primjenu jezika i pisma. Informacija je to koju je saznao portal dnevno.hr  izravno iz Stožera.

Stožeru bi za provedbu referenduma trebalo oko 450.000 važećih potpisa. No, kao i nakon prikupljanja potpisa inicijative 'U ime obitelji', već se sada priča o tome kako brojni glasovi neće vrijediti zbog navodnih nepravilnosti u prikupljanju. Neki, poput premijera Zorana Milanovića, idu toliko daleko da kažu kako referenduma neće ni biti.

- Ljudi koji tvrde da nešto nije bilo u skladu s pravilima, prvo to moraju dokazati. Nije nas strah ničeg jer znamo da smo radili po pravilima. Ali da očekujemo svakakve malverzacije, očekujemo - kažu nam u Stožeru. Naglašavaju kako je broj od 580.000 približan te kako ga procjenjuju prema broju knjiga u koje su prikupljeni potpisi. Članovi Stožera odlučili su i sami obaviti dio tuđeg posla pa sami uklanjaju potpise kod kojih su utvrđene nepravilnosti.

- Napominjemo i kako nismo angažirali maksimalan broj volontera zbog zimskih uvjeta. Ali nismo računali na toliku represiju i nedemokratičnost lokalnih uprava i ostalih - kažu nam.

Stožer će u petak u 10:30 održati konferenciju za medije na kojoj će javnost izvijestiti o broju prikupljenih potpisa.

A kako doznajemo, Stožer se neće zaustaviti na inicijativi za referendum. Njihovi aktivisti trenutno rade na prijevodu poljskog zakona o lustraciji kojeg će uskladiti sa hrvatskim zakonodavstvom te pokušati uputiti u saborsku proceduru. U zakon će pokušati pretvoriti prijedloge o objavi 11 registara, od kojih izdavajaju registar onih koji su svoje bezvrijedne dionice zamijenili za skupocjene dionice u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje. Za siječanj najavljuju osnivanje Platforme za bolju i pravedniju Hrvatsku. U njoj će, uz Stožer i okupljene braniteljske udruge, pokušati okupiti i sve druge udruge sličnih nastojanja poput inicijative U ime obitelji. Od osoba koje bi takvoj inicijativi mogli dati podršku zasad se ističu popularni hrvatski znanstvenik Davor Pavuna te bivši visoki dužnosnik, humanitarac i znanstvenik Slobodan Lang.

dnevno.hr