Srpski navijači usred Vukovara s transparentima na ćirilici, a njihovi mediji grad heroj nazvali srpskim!

Odmah je intervenirala policija, a za jednim navijačem, koji je zastavu i izvjesio se traga jer je netom nakon incidenta i pobjegao.

Na utakmici europskog prvenstva u Borovu između juniorskih reprezentacija Grčke i Srbije navijači Srbije pristigli iz Borovog sela, njih nekolicina i većinom djeca, rasprostrlo je srbijansku zastavu na kojoj je ime grada heroja bilo ispisano na ćirilici. Jedan od navijača koji su sudjelovali u incidentu je pobjegao, a policija za njim, doznaje portal dnevno.hr traga.

Srbijanski mediji idu korak dalje pa Vukovar nazvivaju i svojim gradom. Naime, hvale izvrsnu atmosferu na utakmici i daju prostora i 'šestom igraču', odnosno dobroj podršci iz publike. Srbijanski list 'Kurir' izišao je s naslovom: 'Srpski Vukovar: Navijači pružili spektakularnu podršku košarkašicama Srbije'. Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Zoran Kovačić nakon utakmice je komentirao:

- Za kraj, moram da istaknem neverovatnu podršku koju smo imali od naših navijača u Vukovaru. Napravili su takvu atmosferu kakvu nisam doživeo za 41. godinu koliko se bavim trenerskim poslom. Od srca im se zahvaljujemo i obećavamo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom Evropskom prvenstvu".

Kako doznajemo, ovakve i slične provokacije nisu izoliran slučaj. Ćirilićni natpisi, četiri slova C i svojatanje Vukovara događaju se kontinuirano i na njih nitko ne reagira.