Prijetio majci da će je ubiti jer je odbila dati mu novac za izlazak

tridesetsedmogodišnjak, zatočio roditelje

Tridesetsedmogodišnjak iz Varaždina uhićen je nakon što je prijetio roditeljima. Njemu, kako piše DORH u priopćenju, majka nije dala novac za izlazak zbog čega joj je prijetio da će je ubiti. Potom je zatočio roditelje u stanu.

"Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. rujna provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona i protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. i st. 3. KZ-a. (4. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjak 26. i 29. rujna 2019. u stanu u Varaždinu, nakon što mu je majka odbila dati novac, u dva navrata zaprijetio joj da će ju ubiti. Osnovano se sumnja i da je 26. rujna 2019. u večernjim satima zatvorio svoje roditelje u stanu tako da je zaključao ulazna vrata stana i slomio ključ u bravi.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 38-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela", stoji u priopćenju.