Na omiškoj plaži pronađena osamdesetak kg teška bomba! 'Velike su šanse da postoji još sličnih sredstava'

Na omiškoj plaži pronađena osamdesetak kg teška bomba! 'Velike su šanse da postoji još sličnih sredstava'
U akciji čišćenja podmorja članovi udurge 'Plaže bez rizika Joško Jurićić i Davor Bartulović u četvrtak ujutro otkrili su na omiškoj plaži osamdesetak kilograma tešku neekspoldiranu avionsku bombu, piše Slobodna Dalmacija.

Bomba je pronađena na oko dva metra dubine, sedamdesetak metara udaljeno od obale i druga je takve vrste pronađena na istom lokalitetu u posljednje dvije godine.

"Bomba je locirana tijekom opsežne akcije čišćenja koju svake godine provodimo prije sezone kupanja. Zadnji dio tog ubojitog sredstva virio je iz pjeskovitog dna u kojeg je zarinut veći dio bombe. O svemu smo odmah obavijestili policiju i sada je sve u njihovim rukama.

Prema pronađenim gelerima koje susrećemo u podmorju od Duća do Omiša pretpostavljamo da postoji još sličnih neeksplodiranih sredstava" prokomentirao je Joško Jurić, inače predsjednik udruge.

Iz PU Splitsko dalmatinske potvrdili su navode o pronalasku opasnog eksplozivnog sredstva.

"Tijekom jutra obavješteni smo o pronalasku bombe u moru nedaleko od glavne plaže u Omišu. Za sada možemo neslužbeno reći da se radi o avionskoj bombi iz II. svjetskog rata. Mjesto pronalaska je odmah označeno i osigurano.

Tokom dana na mjesto događaja izići će specijalna ekipa policijskih službenika i ronioca kako bi se pristupilo njenom vađenju. Tokom akcije provoditi će se sve potrebne mjere u zaštiti građana i kupača", priopćili su iz splitske policije za Slobodnu.