Meteorologinja otkrila kakav će biti ostatak ljeta

godišnji odmor, ljeto, ljepota, koža, njega, ljeto, sunce, gladovanje, trbuh, savjeti, vremenska prognoza, Hrvatska
Veći dio Hrvatske malo je odahnuo, ali ne zadugo. Što možemo očekivati u ostatku kolovoza otkrila je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Imat ćemo otprilike 48 sati predaha od vrućina. Noć pred nama bit će ugodna, u većini krajeva dobro će se spavati, a već sutra poslijepodne osjetit ćemo novo zatopljenje, ali i izraženiji pad tlaka zraka pred još jednim valom vrućine. Vrhunac će biti u četvrtak, kada će se u mnogim kopnenim mjestima mjeriti temperature više od neugodnih 37 stupnjeva. Najtopliji će ponovno biti gradovi u Zagori te neki od najvećih gradova sjeverne Hrvatske. Uz to što će biti malo umjereniji od prethodnoga, ovaj će toplinski val i kraće trajati. Već u petak osvježenje stiže u zapadni dio zemlje, a u subotu i u Slavoniju.

Red vrućina, red oluja, pa opet red vrućina

Dalmacija je i ovih dana najtopliji dio zemlje, a temperatura će sljedećih dana ponovno rasti. Najtopliji će i na Jadranu biti četvrtak, neugodan još i petak, a zatim stiže osvježenje koje će se osjetiti sve do juga. Dapače, ovoga puta izgledna je i kiša kakve na jugu nije bilo već skoro mjesec i pol. I na Jadranu bi se temperatura trebala spustiti osjetnije ispod 30 stupnjeva... napokon, dakle, jedno pravo osvježenje.

Čini se da će upravo kraj ovoga tjedna biti najsvježiji dio kolovoza, a u drugoj polovini mjeseca vraćaju se vrućine. Vrhunac vrućine imat ćemo najvjerojatnije u tjednu između 21. i 28., kada opet idemo na oko 35 stupnjeva. Nakon toga slijedi smiraj ljeta, ali polagani.

I u rujnu će još biti osjetno toplije od prosjeka, a s obzirom na to koliko je more sada toplo, vjerojatno ćemo se moći kupati i u prvom dijelu jeseni.

Index.hr