FOTO  Marina obilježila Dan Općine

općina marina

Obilježavanje je počelo polaganjem vjenaca i paljenjem svijeća na mjesnom groblju. Vijence su položili načelnik Marine Ante Mamut sa svojim suradnicima, te braniteljske udruge sa Markom Paladom. Nakon toga vjenac je položen i na bistu general bojnika Andrije Matijaša Pauka a svjeću je zapalila i njegova supruga Nada Matijaš.

Posebno je dirljivo bilo vidjeti kako supruga Nada grli i ljubi bistu od svoga Andrije. Nakon polaganja vjenaca održana je svečana sjednica u domu Andrije Matijaša Pauka.

Sjednici je bio nazočan dožupan Splitsko dalmatinske županije Luka Brčić, kao i mnogi drugi gosti, te  predstavnici Hrvatskog svjetskoga kongresa iz daleke Australije.

Kako je istakao načelnik Ante Mamut u svome govoru Marina je malo mjesto koje živi od turizma i maslinarstva, a osnovni uvjet da bi toga bilo jeste voda koja je glavni problem. Taj problem će se riješiti gradnjom novog vodovoda sa Šibenske strane ili sa rijeke Krke za koga su sredstva već osigurana i radovi su  započeti, te će za par godina sva naselja općine će imati pitku vodu. Dodjeljene su nagrade grada kolektivima i pojedincima za promicanje Marinskoga kraja,  a kulturno umjetnički program su izveli i kulturno umjetničko društvo Andrija Matijaš Pauk. Nakon završetka sjednice za sve je priređen domjenak ispod kule.

Tekst i foto by:Ivica Lozina