Kanaderi spasili kuće na Pelješcu

požar, Opuzen, požar, Neum, požar, Tomislavgrad, kanaderi, požar, Krila oluje, kanader, MORH, pelješac, Trstenik, požar, požar, požar, kanaderi, vodice, Dugi otok, požari, kanaderi, izrael, Benjamin Netanjahu, požari, kanaderi, Benjamin Netanyahu, Izraelski premijer, izrael, kanaderi, Benjamin Netanyahu, izrael, cista velika, Imotski, gašenje požara , kanader, kanaderi, Hrvatska zemlja, Crna Gora zemlja, čiovo, požar, kanaderi, kanader, Ljubuški, požari, Dalmacija
Vatra se nošena jakim vjetrom približila kućama. Kako pak javlja jedna od mještanki iz Donjeg Pijavičinog, kanaderi su uspjeli spasiti kuće.

Na Pelješcu su u ponedjeljak navečer izbila dva požara u kojima je izgorjelo više od 400 hektara površine, a u mjestu Trstenik evakuirana je jedna vikendica, potvrdio je u utorak zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovačko primorje Ivo Franušić.

'Gori na predjelu Trstenika i kod mjesta Ponikve, a požar je sad prešao prema Janjini. U Trsteniku su evakuirani ljudi iz jedne vikendice, ali sada su se vratili natrag. Uspjeli su se obraniti objekti, nitko nije stradao', rekao je Franušić.

Požar kod Trstenika planuo je oko 21 sat, dok je drugi požar na predjelu Ponikava počeo gorjeti oko 23 sata. 'To su dva požara u razmaku od dvadesetak kilometara', rekao je Franušić.

Opožarene površine ima 400 hektara, a na terenu je oko 150 vatrogasaca, rekao je Franušić te dodao da su iz Dubrovačko-neretvanske županije došle sve raspoložive snage, a pomoć im je došla i iz splitsko-dalmatinske županije.

Hina