Hrvatska: Bez dogovora s mljekarima, moguće blokade granica

25.10.2012

Na sjednici Savjeta za mlijeko u hrvatskom Ministarstvu poljoprivrede koji je trajao više od deset sati nije postignut nikakav konkretan dogovor pa proizvođači nastavljuju s obustavom isporuke mlijeka i ne isključuju mogućnost blokade granica.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Davorin Blažić nakon sastanka je izjavio da nije prihvaćeno ništa što su seljaci predlagali, javlja Hina.

"Zahtijev za otkupnu cijenu mlijeka od 4,05 kuna po litri spustili smo na 3,5 kuna, nije prihvaćeno, prerađivači nude 2,43 kune što je seljacima neprihvatljivo", kazao je.

Najavio je da će održati sastanak koordinacije, ne isključujućimogućnost blokade granica, a obustava isporuke mlijeka se nastavlja.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina za najavljenu blokadu granica Jakovina je kazao da su to politikantske i populističke najave, navodeći da od prosječnih 1,5 milijuna litara koliko se dnevno isporuči mlijeka u Hrvatskoj jučer 120 tisuća litara nije došlo na odredište, što znači da je svega osam posto nezadovoljnih.

Fena


loading...