Gužva na granici BH i Hrvatske: Čekamo u koloni već 2,5 sata, putnici su ogorčeni

04.08.2017

Gužve i čekanja na graničnim prijelazima u špici turističke sezone prava su noćna mora za sve vozače.


Takvoj situaciji na graničnom je prijelazu Ivanica Brgat između Hrvatske i BiH danas svjedočio i vozač autobusa koji se javio redakciji portala DNEVNIK.hr

 

"Prevozim turiste iz Koreje i već dva i pol sata čekamo u koloni. Putnici su ogorčeni i žale se na putovanje po Hrvatskoj", kaže vozač.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poručuju kako infrastruktura prijelaza ne dopušta bržu kontrolu te da situaciju dodatno pogoršava direktiva EU iz ožujka.

"Infrastruktura ovog graničnog prijelaza je takva da dozvoljava ulaz i izlaz samo u jednoj traci. + Uz najbolju volju ne može se raditi dupla kontrola, tako da se mora propuštati jedan automobil za drugim. Prema direktivi EU iz ožujka, mi moramo skenirati doslovno svaku putnu ispravu tako da granična kontrola jednog vozila traje i po nekoliko minuta", kaže Adrijana Biskup, glasnogovornica PU dubrovačke-neretvanske.

Ističe, kako su gužve ljeti još i veće jer tada velik broj stanovnika BiH u Dubrovnik dolazi na kupanje i vraća se isti dan.

"Sve moguće resurse smo upotrijebili, ali infrastruktura ne dozvoljava bržu provjeru. U planu je rekonstrukicja tog graničnog prijelaza, no o tome odlučuje Ministarstvo financija", kaze Biskup.

Iz policije apeliraju na građane da prije polaska na put situaciju na graničnim prijelazima provjere na stranicama HAK-a..

Dnevnik.hr

Tagovi: granica gužva

loading...