Donijeta Odluka o dodjeli naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatsko

Vlada RH, pomoć, Hrvati u BIH, Hrvatska, Hrvatska, Hrvati u BIH, grčka, Hrvatska, komedija, tragedija, eu, referendum, Hrvati u BIH, narod, Hrvati, Hrvatska, europa, stipendije,  Udruga udovica hrvatskih branitelja, minstarstvo branitelja hnž, Međugorje, Hrvatska zemlja, domovina, Hrvati, jezik, hrvatski jezik, učenje, molitva za domovinu, molitva, otvoreno pismo, Kolinda Grabar Kitarović, Darko Pajičić, domovinski rat, Politika, Hrvatska, domovina, Hrvatska zemlja, domovina, moja domovina, stipendije, stipendiranje studenata , pravo na stipendiju, Hrvatska zemlja, pomoć, Hrvatska, stipendiranje studenata , stipendija, stipendije
... i njihovim potomcima Državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio je 99 naknada za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2015/16.

Za dodjelu naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2015/16, dodijeljeno je 10 naknada (Odluka o dodjeli naknada/stipendija za učenje hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj i za internetsko učenje hrvatskoga jezika za akademsku godinu 2014./15. s imenima kandidata nalazi se u privitku).

O svim pojedinostima u vezi tečaja, smještaja, prehrane i ostalog, kandidati će biti pravovremeno obaviješteni putem e-pošte. Podsjećamo da sva pitanja vezana uz reguliranje privremenog boravka u Republici Hrvatskoj kandidati rješavati samostalno u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske. Cilj programa učenja hrvatskog jezika u Republici Hrvatskoj za pripadnike hrvatskog naroda s prebivalištem izvan Republike Hrvatske je očuvanje, njegovanje i promicanje hrvatskoga jezika i kulture. Osim toga, ovim se program potiče povratak hrvatskih iseljenika i njihovih potomaka u Republiku Hrvatsku te se stvaraju preduvjeti za njihovo lakše uključivanje u gospodarski i društveni život Republike Hrvatske.

Program se provodi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a od 2013., polaznicima je pružena mogućnost učenja hrvatskog jezika i u drugim sveučilišnim gradovima: Rijeka i Split.