Đuro Glogoški i OZNA

savska 66, branitelji, prosvjedi, đuro glogoški, osoba, anketa, branitelji, mladen pavković, đuro glogoški, Predrag Matić, đuro glogoški, Koordinacija braniteljskih udruga, đuro glogoški, Uskrsna čestitka, Stipe Miočić, podrška, branitelji, savska 66, đuro glogoški, HVO

...mraka i otvoriti put ka slobodi, demokraciji, zaštiti ljudskih prava i sveukupnoj obnovi nacionalnih i kršćanskih vrijednosti hrvatskog naroda.
Nažalost, raspad Jugoslavije nije mogao proći bez oružanog sukoba nakon što su beogradski vlastodršci na čelu sa Slobodanom Miloševićem objedinili komunističku ideologiju i četnički pokret Draže Mihajlovića u projekt nazvan „Velika Srbija", čije su zapadne granice bile zamišljene na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čime je otpočela agresija na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tadašnje političko vodstvo Republike Hrvatske, na čelu s Ivicom Račanom, prvim predsjednikom SDP-a, u dogovoru s Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA), predalo je oružje teritorijalne obrane velikosrpskom agresoru očekujući kako će hrvatski narod potpisati kapitulaciju i bezuvjetno prihvatiti novu Jugoslaviju (Veliku Srbiju).

Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu projekt „nove Jugoslavije" (Velike Srbije) nije uspio, a Republika Hrvatska je iz Domovinskog rata izišla kao pobjednica te postala međunarodno priznata država, članica NATO saveza i Europske unije, i očekivalo se kako će, nakon 50 godina komunističke diktature, Hrvatska uspjeti u potpunosti uhvatiti korak sa standardima zapadno-kršćanske civilizacije.

Nakon otvaranja slučaja nazvanog „Lex Perković", mi branitelji oboljeli od PTSP-a, doživjeli smo deja vu (franc. već viđeno) spoznajući kako na svim pozicijama u Republici Hrvatskoj sjede sljedbenici Komunističke partije koji su krenuli u obračun sa svim političkim neistomišljenicima prozivajući ih nacionalistima, fašistima i kriminalcima.

 

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, uz potporu većine braniteljskih udruga i domoljubnih snaga u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je lavinu događaja koji su uslijedili u Republici Hrvatskoj. Prvobitno se činilo kako su povod konfliktu između hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja RH izmjene i dopune postojećih zakona o braniteljskim pravima te kako su svoja stajališta zakovali ministar Fred Matić sa svojim službenicima i Đuro Glogoški koji predstavlja braniteljsku populaciju, no vrijeme koje je odmicalo počelo je otvarati Pandorinu kutiju i konflikt između branitelja i Ministarstva branitelja RH postalo je otvoreni obračun vladajuće koalicije na čelu s Josipovićem i Milanovićem protiv hrvatskih branitelja Domovinskog rata i katoličke Crkve, dva temelja hrvatske nacionalne opstojnosti.

Metodologija i sredstva obračuna pokazuju sve znakove kako je u Hrvatskoj ponovno obnovljen rad OZNE.
OZNA je bila zloglasna komunistička tajna policija, formirana 13. svibnja 1944., koja je imala za cilj obračunati se sa svim neprijateljima Komunističke partije Jugoslavije i novog totalitarnog poretka koji će se uspostaviti na prostorima SFRJ-a. Brutalnost OZNE u bivšoj Jugoslaviji najviše je osjetio hrvatski narod koji je u to vrijeme bio masovno likvidiran bez obzira na krivnju, spol i uzrast. OZNA je hrvatskom narodu nametnula desetljeća straha i represije što se u hrvatskom narodu nazivalo „HRVATSKOM ŠUTNJOM".

Na temelju izjava Đure Glogoškog, Tomislava Josića i mnogih drugih branitelja, pripadnici tajne policije pokušali su podmititi i ucjenjivati predstavnike braniteljske populacije kako bi izdali ideale za koje su se borili hrvatski branitelji uz odgovarajuću materijalnu korist i druge privilegije (nešto slično kako je nagrađen Fred Matić). Nakon odbijanja ponuđenog koristoljublja od strane časnih ljudi koji predstavljaju branitelje, na scenu je stupila metodologija i način djelovanja koji nas isključivo podsjećaju na svojedobni rad ozloglašene OZNE.
Politička hajka je počela napadom na Đuru Glogoškog, 100% HRVI, i svakim danom sve više uviđamo kako sve državne institucije koje plaćaju hrvatski porezni obveznici odbacuju načelo demokracije i etičnosti te evidentno pripremaju politička i medijska vješala za linčovanje Đure Glogoškog, koji danas simbolizira hrvatske branitelje i Domovinski rat, temelje na kojima je izrasla slobodna hrvatska država.
Nova neokomunistička politička doktrina koju su pokrenuli antihrvatski fašisti na čelu sa Stjepanom Mesićem - „VI, HRVATSKI DOMOLJUBI, PRESTANITE O NAMA GOVORITI ISTINU, A MI ĆEMO O VAMA PRESTATI GOVORITI LAŽI" - je u biti nemoguća i neodrživa. Istina o njihovoj zločinačkoj naravi bez imalo bogobojaznosti i hrvatskog domoljublja, počela je pronalaziti svoj put, postaje sve snažnija i moćnija, i sve više je uperena prema predstavnicima Kukuriku koalicije koju predvode Zoran Milanović i Vesna Pusić, prema predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću, direktoru Hrvatske televizije, Goranu Radmanu, prema tajnim službama kojima još uvijek upravlja mreža koju su uspostavili Josip Manolić i Anto Nobilo, i sve više ih pritišće i tjera na nezakonite i nerazumne postupke kao što je pokretanje brutalnih metoda koje je svojevremeno provodila OZNA.
Mi, hrvatski branitelji, smo u biti žrtve antihrvatskih struktura koje još uvijek živo djeluju u Republici Hrvatskoj i koje nam preko svojih poluga moći nisu dopustile sudjelovati u izgradnji Republike Hrvatske u čije bi društvo unijeli vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu.

Vrijeme pokazuje kako su Đuro Glogoški i Savska 66 prerasli prvobitnu borbu za materijalna prava i dignitet hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, te kako sve više postaju simbolom borbe protiv antihrvatske i represivne Vlade kojom upravlja Zoran Milanović i predsjednika RH, Ive Josipovića, koji hrvatski narod gura u nova politička bespuća, i stoga mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, dajemo punu potporu hrvatskim braniteljima iz Savske 66 i željno iščekujemo odlazak preostalih recidiva komunističke ideologije s političke scene u povijesnu ropotarnicu. Nadamo se kako će ovaj proces imati „domino efekt" te kako će se preliti u Bosnu i Hercegovinu i druge države koje su nastale raspadom komunističke Jugoslavije.
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB