Potvrđen rok prodaje Hypo banaka u jugoistočnoj Europi

otvoreno pismo, kordinacija udruga, Hypo banka, Hypo banka, Hypo, hypo leasing, hypo poslovni portal, Hypo, slučaj Hypo, Hypo Alpe-Adria, Hypo banka
"Guverner Narodne banke Austrije Ewald Nowotny i vicekancelar Austrije Michael Spindelegger, u ime vlasnika Hypo Alpe Adria grupacije, objavili su danas da je Republika Austrija odlučila osnovati poduzeće koje će spojiti dijelove Hypo Alpe Adrije, koji ne idu u prodaju i koji će se vremenom postupno ugasiti", navedeno je u saopćenju.

Iz Hypo banke dodaju da su Nowotny i Spindelegger istovremeno u potpunosti još jednom odbacili sve navode i špekulacije o scenariju stečaja.

"Ovim je potvrđen model restrukturiranja Hypo Alpe Adria kojeg čine prodaja banaka u pet zemalja, koje su ključno tržište grupacije, te sa druge strane osnivanje posebne firme koja će se baviti dijelovima grupacije koji ne ulaze u proces prodaje", ističe se u saopćenju.

U saopćenju se dodaje da u vezi sa procesom prodaje Hypo banaka u jugoistočnoj Europi postoji značajno zanimanje investitora, sa kojima se odvijaju intenzivni razgovori.

Srna