Posjet Njemačkoj pokrajini Heilbronn-Franken

Heilbronn-Franken, Martin Diepingen, Zračna luka Mostar, obrtnička komora, Vlada HNŽ
.. gospodarske i obrtničke komore pokrajine Heilbronn- Franken i njezinih partnerskih asocijacija, borave ovih dana u ovoj njemačkoj pokrajini,piše Vlada HNŽ

Nakon prijema kod gradonačelnika Heilbronna Martina Diepingena, izaslanstvo je posjetilo Sveučilište Baden-Würrtemberg u Heilbronnu, te sudjelovalo na prezentaciji na temu dualnog obrazovanja i njegovog značaja za tvrtke i sveučilišta.

Također, posjetili su i obrazovno-tehnološki centar Obrtničke komore Heilbronn-Franken u Böllinger Höffenu, gdje su dobili informacije o praktičnom obrazovanju i daljnjem stručnom usavršavanju u tehničkim i komercijalnim područjima.

Danas će predstavnici Zračne luke Mostar, te Gospodarske komore i Vlade HNŽ, održati sastanak s predstavnicima Zračne luke Stuttgart, na kojem će se razgovarati o mogućnostima otvaranja zračne linije Mostar-Stuttgart. Sastanku će biti nazočan i zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, koji je izuzetno angažiran na poboljšanju gospodarske suradnje između Njemačke i BiH i koji je jedan od organizatora ovoga posjeta.

Programom posjeta predviđen je i posjet školi "Christian Schmitt" u Neckarsulmu, gdje će se članovi izaslanstva upoznati s osnovama teorijskog dijela nastave u sustavu dualnog obrazovanja. Također, posjetit će i tvrtku "Schunk" iz Lauffena, koja ima veliko iskustvo i iznimne rezultate u primjeni praktičnog dijela dualnog obrazovanja, te vinograde "Weinsberg", gdje će se informirati o stručnom usavršavanju u vinogradarstvu.