Hrvatska: Zajedno pili i krenuli kući: prvi pao na cestu, drugi ga pregazio Mercedesom

Do nesreće je došlo kada je na stradalog muškarca, koji je ležao na kolniku naletio Mercedes njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnji stanovnik Kutine. Kako je utvrđeno, vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,36 promila.

Bizarnost cijelog slučaja je u tome što su obojica, smrtno stradali pješak i vozač Mercedesa dobri poznanici i prijatelji. Toga dana zajedno su pili u gostinionici i krenuli kući jedan pješice, dugi u automobilu.

Stradali D. F. je hodajući Nazorovom ulicom u Kutini izgubio ravnotežu na klizavom kolniku i pao na cestu. U tom trenutku vozilom je naišao njegov kompanjon iz gostionice. Zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti nije primjetio da na cesti leži čovjek, te je prednjim dijelom automobila udario u njega.

Nije odmah osjetio da je udario čovjeka nego ga je vukao 150 metara. Očevid na mjestu događaja obavio je istražni sudac Ivan Veršić, koji je naložio obdukciju mrtvog tijela i oduzimanje osobnog vozila radi preventivnog tehničkog pregleda.

Protiv vozača osobnog vozila bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće, te optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja.

jutarnji.hr