VIDEO  Zrakoplov koji je poletio s Plesa srušio se u Švicarskoj

'Obje osobe u zrakoplovu su poginule', rekao je glasnogovornik policije kantona Sandro Pensa, istaknuvši da uzroci nesreće zasad nisu poznati, javlja France Presse. Prema informacijama kantonalne policije Graubuendena radi se o njemačkom zrakoplovu u kojem su bila dva pilota, potvrđeno je Hini iz ureda glasnogovornika MVPEI-a.

Njihov identitet i nacionalnost još nisu službeno potvrđeni, no neslužbeno se doznaje da su imali njemačke zrakoplovne dozvole, rečeno je iz ureda glasnogovornika MVPEI-ja. Glasnogovornik policije kantona Sandro Pensa rekao je da je zrakoplov tipa 'Premiere 1' bezuspješno pokušao sletjeti u Samedan.

U priopćenju objavljenom u nedjelju predvečer, švicarska policija dodaje da je zrakoplov, koji je prema uredu glasnogovornika MVPEI-ja poletio iz Zagreba oko 13.15 sati, pao oko 15.00 sati po srednjoeuropskom vremenu, u času kada je nakon prvog pokušaja prizemljenja kružio u velikom luku. Prilikom pada je 'presjekao tri električna voda srednjeg napona', a onda se srušio u blizini trafostanice pokraj sela Bevera, te se zapalio.

Nesreća je uzrokovala brojne prekide struje u okolnim selima. Vrijeme nije bilo osobito loše, 's manjim padalinama snijega', dodao je glasnogovornik koji napominje da je pokrenuta istraga, prema agenciji France Presse.

izvor: tportal.hr