Uhićeno 14 dilera u Mostaru

ubojstvo, policija, droga, policija, policija, vatreno oružje, droga, ubojstvo, zločini, Sarajevo, pokušaj ubojstva, ubojstva, sipa uhićenje, policija, akcija, crna kronika, zenica, policija, akcija, droga, crna kronika, policija, akcija, Široki Brijeg, crna kronika

Akcija je usmjerena na otkrivanje osoba osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje opojnih droga. Kako navode iz Tužiteljstva BiH uhićeno je ukupno 14 osoba i izvršeni pretresi na 14 lokacija u više gradova na području Hercegovine, piše slobodna dalmacija.

U akciji sudjeluju i službenici Granične policije BiH, MUP-a RS, CJB Trebinje i MUP-a HNK. Ova akcija usmjerena je na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za prekogranično krijumčarenje opojnih droga sa područja Crne Gore, preko južnog dijela BiH, prema Hrvatskoj.

U akciji je ostvarena dobra i koordinirana suradnja i sa policijskim i pravosudnim tijelima Crne Gore i Hrvatske. Uhićene osobe Tužiteljstvo BiH sumnjiči za krijumčarenje više od 150 kg opojne droge „skunk“, čija cijena na ilegalnom narko tržištu na području Hrvatske iznosi više od 150.000 eura, a na ilegalnom tržištu zemalja Zapadne Europe više od 600.000 eura.

Svi osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predani postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o poduzimanju daljnjih aktivnosti u svezi prijedloga za određivanje pritvora.

slobodna dalmacija