U akciji "Skuter" privedena 31 osoba

Prema njegovim riječima, policijski pretresi provedeni su na 30 lokacija u Distriktu, a nakon kriminalističke obrade vjerovatno će neki biti pušteni.

"Akcija je još u tijeku, vjerovatno će biti još privođenja, ali sasvim je sigurno da svi koji prođu kriminalističko-tehničku obradu neće biti zadržani. Još je rano govoriti o definitivnim rezultatima akcije, jer se situacija mijenja iz sata u sat", objasnio je Emkić, navodeći da je 31 osoba privedena do 13:00 sati.

On je rekao da se 20 osoba sumnjiči da su direktno ili indirektno povezani sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droga na području Brčko Distrikta. Za njih se raspolaže informacijama da su tijekom ove godine stavili u promet oko pet kilograma droga, uglavnom marihuane i heroina i manje količine kokaina.

Srna neslužbeno doznaje da je u akciji "Skuter" jutros pronađena i oduzeta i izvjesna količina vatrenog oružja i municije.

Šira akcija "Skuter", u kojoj je angažirano 200 policajaca, osim pretresa 30 lokacija u Distriktu, obuhvata iste policijske aktivnosti još na ukupno sedam lokacija u Bijeljini, Tuzli i Orašju.

Akcija koju koordinira Tužiteljstvo Distrikta provodi se po nalogu Osnovnog suda u Brčkom.

Cilj je uhićenje proizvođača i rasturača droga na području sjeveroistočne BiH.

Brčanska policija najavila je za sutra u 11:00 sati konferenciju za novinare, na kojoj će više biti riječi o rezultatima ove akcije.