Telefonski razgovori bi trebali dokazati organiziranu prostituciju

prostitucija
Kurtović, koji je uhićen jesenas u akciji kodnog naziva Lipstick, je kako stoji u optužnici, od 2004. pa do listopada prošle godine organizirao i rukovodio prostitucijom na području Sarajevske županije, te je u tom periodu seksualne usluge u njegovoj organizaciji pružalo je više od 28 djevojaka od kojih su, najmanje dvije bile malodobne, piše dnevni-list.ba.

Na taj način, navodi se u optužnici, je stekao 1.7 milijuna maraka, te je dio zarađenog novca stavljao je u legalne tokove, između ostalog i tako što je ulagao u razvoj stada domaćih životinja, i na taj način prao novac.

Optužnica Kurtovića tereti još i da je pokušao silovati maloljetnicu kojoj je nanio lakšu ozljedu. Optužena Šehović se tereti da je u dogovoru s Kurtovićem pružala seksualne usluge, te zajedno sa njim organizirala druge djevojke radi pružanja seksualnih usluga, čija je cijena, kako je navedeno u optužnom aktu, iznosila najmanje 200 maraka, od čega je 100 maraka prvooptuženi zadržavao za sebe.

Jankovića, policajca zaposlenog u IV PU, optužnica tereti da je, nakon što je doznao da se Kurtović bavi organiziranjem prostitucije, nije to prijavio nadležnim, nego je za sebe i svog prijatelja Bojana Furtulu naručio dvije djevojke, koje su potom odveli na Jahorinu, te za to platili 350 maraka.

Sa druge strane, Nargaliću je na teret se stavljena nabavka, držanje i nošenje oružja i streljiva bez dozvole nadležnog organa. Nakon što je pročitao optužnicu, tužitelj Senad Osmić je naglasio kako će optužba svoje navode potkrijepiti dokazima, među kojima su presretnuti telefonski razgovori pribavljeni tijekom posebnih istražnih radnji, ali i saslušanjem većeg broja svjedoka, kako djevojaka koje su pružale seksualne usluge, tako i osobljem hotela i motela u kojima su se te usluge pružale.

Naveo je još tužitelj kako optužena Šehović pregovara sa optužbom oko sklapanja sporazuma o priznanju krivice, ali i da postoje naznake kako bi još neko od optuženih sporazumno mogao priznati krivnju.

Kurtovićeva odvjetnica Indira Karahodžić je u uvodnom izlaganju osporila sami optužni akt, te istakla kako joj nije jasno što svi optuženi uopće rade u istom aktu, te dodala kako su navodi optužnice paušalni i proizvoljni.

Branitelj Melise Šehović, Sanel Podrug je rekao da njegova klijentica ostaje pri svom iskazu iz istrage, te je potvrdio da su u tijeku pregovori o priznanju krivice sa Tužiteljstvom. Obrana Jankovića i Nargalića na jučerašnjem ročištu nije davala uvodne riječi, a predsjedavajuća Vijeća Rozita Šimić nastavak suđenja je zakazala za 12. srpanj.