Susjeda izbo nožem u neubrojivom stanju

nož
Optužnicom se okrivljenika tereti da je, nesposoban da shvati značenje svog djela i upravlja svojim postupcima, u cilju da liši života godinu dana starijeg muškarca u stanu žrtve u Vrsaru preklopnim nožem više puta ubo u desnu stranu trbuha, lijevu stranu prsišta i zdjelicu, čime mu je nanio ozljede opasne po život.

Naime, kod muškarca je došlo do obilnog krvarenja i nakupljanja zraka u prsištu, a život mu je spašen brzom i pravodobnom liječnikom intervencijom.

Odvjetništvo je predložilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te da ga se, prema Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, smjesti u posebnu ustanovu.

Riječ je o slučaju s konca prosinca 2013. godine kada je tada 50-godišnji Vrsaranin svojeg godinu dana starijeg susjeda Nevzeta Poljića - Viceta, izbo nožem i pobjegao. Krvavog muškarca je 23. prosinca oko 21.30 sati u Ulici Rade Končara u Vrsaru pronašao jedan mještanin i pozvao hitnu pomoć, a policija se dala u potragu za počiniteljem. Nekoliko sati kasnije osumnjičeni je muškarac, 24. prosinca oko 2.50 sati pronađen u Novigradu te je uhićen i od tada se nalazi u istražnom zatvoru.

glasistre.hr