Skandalozno: Tijelo mrtve gošće prekrili plahtom i nastavili prodavati Happy Meal

Kako je jutarnjem listu javila čitateljica U nedjelju nešto prije 19 sati državljanka BiH s prebivalištem u Danskoj došla je u restoran u pratnji supruga i kćeri. Naručili su hranu i sjeli za stol, a ona se iznenada počela žaliti na bolove u prsima.

Tijelo pokraj pulta

Odjednom se srušila, a suprug je pozvao Hitnu pomoć. Iako je brzo stigla, nesretnoj ženi nije bilo spasa. Pokušali su je reanimirati, no mogli su samo ustanoviti smrt zbog infarkta.

Tijelo je pokriveno bijelom plahtom do dolaska mrtvozornika i ostavljeno nedaleko od pulta, a pozvana je i policija.

Šokantno je da je restoran sve vrijeme normalno radio, kao da iza pulta ne leži tijelo preminule žene.

- Bilo je zaista strašno vidjeti kupce koji se naguravaju oko prozorčića za hranu, a većina nije ni znala da je unutra pokojnica.
Suze i hamburger

Samo metar-dva od mrtve žene radnice su spremale hamburgere i drugu hranu dok je rodbina grcala u suzama. Pokojnicu je do dolaska mrtvozornika oko 21.15 čuvala policija. No nitko nije zatvorio restoran, što bi bilo normalno da se radilo o bilo kojem drugom dućanu, a kamoli o restoranu brze prehrane - rekla nam je jedna od posjetiteljica McDonald'sa. Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marija Kosor potvrdila nam je većinu informacija.

Priča kruži gradom

- Policija je o smrtnom slučaju obaviještena oko 19.45, a mrtvozornik je preuzeo tijelo oko 21 sat. Nismo naredili zatvaranje restorana, no u ovom trenutku ne možemo reći je li se za to vrijeme unutra pripremala hrana - izjavila je Kosor.

Jučer oko 15 sati stupili smo u kontakt i s djelatnikom šibenskog pogrebnog poduzeća Čempresi, koji je upravo u tom trenutku prevozio tijelo prema Donjem Vakufu, gdje bi trebalo biti pokopano. I on je čuo za bizarano ponašanje nakon smrti gošće u šibenskom McDonald'su, koje se prepričavalo po gradu, no nije znao detalje.

U McDonald'su kažu da je istina suprotna.

- Čim je gospođi pozlilo, u pomoć joj je pritekao voditelj restorana, a Hitna pomoć stigla je za nekoliko minuta. Restoran je zatvoren čim joj je pozlilo. Tek nakon svih provedenih postupaka, te nakon što je tijelo preminule odvezeno, restoran je ponovno otvoren. Sve to vrijeme u restoran gosti nisu mogli ući niti je unutarnji dio restorana radio, o čemu je bila izvješena i obavijest na vratima. Radio je jedino odvojeni dio za posluživanje gostiju u automobilima - kaže Deana Stipanović, glasnogovornica tvrtke Globalna hrana d.o.o., nositelja franšize McDonald's. Demantira da su njihovi djelatnici micali ili prekrivali tijelo preminule.