KCUS Mrtvacu ukradeno 312 maraka

Krađa novca na KCUS
Avaz

Da lopovima ništa nije sveto, pokazuje i slučaj koji se nedavno dogodio u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Mrtvom čovjeku je u Klinici za abdominalnu kirurgiju ukraden novac! Medicinsko osoblje prijavilo je slučaj policiji, a počinitelj još nije otkriven.

Jutarnja smjena

Redakciji "Dnevnog avaza“ obratio se Ž. J. (identitet poznat redakciji, op.a.), koji je ispričao da je njegov brat Z. K. preminuo 22. rujna u 23.20 sati u Klinici za abdominalnu kirurgiju.

"Moj brat je pokraden u noći između 22. i 23. rujna. Od njega je ukradeno 312 KM. Ta suma je navedena u zapisnik smjene u KCUS-u koja je radila tu noć, a ujutro je smjena nazvala policiju jer nije bilo novca", kazao je Ž. J.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije potvrdili su za “Avaz” da je krađa prijavljena Policijskoj upravi Centar Sarajevo.

"Policijskoj upravi Centar je 23. rujna 2023. godine od zaposlenika KCUS-a prijavljen nestanak novca u navedenom iznosu, koji je pripadao pacijentu, a koji je prethodno evidentiran u formularu za postupanje s osobnim stvarima umrle osobe. Policijski službenici PU Centar poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentiranja i rasvjetljavanja ovog kaznenog djela", naveli su iz MUP-a ŽS.

Nema novca

U izjavi za “Avaz” brat umrlog kaže da više i ne očekuje da se novac pronađe.

"Napravili su zabilješku, ali šta imamo od toga, nitko ništa nije poduzeo da se sazna ko je to uradio. Znam da od tog novca nema ništa, ali želim da upozorim druge da se takve stvari događaju", kazao je brat umrlog.

Policajac koji je došao u KCUS zapisao je da je novac ukraden, kazao je brat umrlog.