Policija potvrdila: djevojčica u Škabrnji stradala u opasnoj igri

Tijelo smrtno stradale prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice u Zadru, gdje će po nalogu istražnog suca, tijekom sutrašnjeg dana, biti izvršena obdukcija.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su se jučer oko 12,00 sati u garaži u zaseoku Ivkovići sastalo četvero mlađih osoba (dvoje 17-godišnjaka, 19-godišnjak i 14-godišnjakinja) gdje je jedan od njih (17- godišnjak) donio nesastavljenu automatsku pušku za sada neutvrđenog porijekla i vlasnika.

Nakon što su je sastavili ispalio je jedno streljivo u zrak. Nakon toga pušku je odložio na zadnje sjedište u vozilo marke „Zastava Yugo" koje je bilo smješteno unutar garaže te su svi četvero sjeli u vozilo. Oko 13,55 sati, devetnaestogodišnjak koji je sjedio na zadnjem sjedištu, prilikom premještanja puške nehajno je ispalio streljivo, koje je četrnaestogodišnjakinju pogodilo u glavu i na mjestu je usmrtilo. 

Prema devetnaestodišnjaku će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo „Prouzročenje smrti iz nehaja", a prema sedamnaestogodišnjaku kaznena prijava zbog kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom".

hina