Plantaža marihuane pronađena na brdu Hum, trojica uhićena

Njih su trojica uhićeni nakon pola noći na brdu Hum kod Mostara u izvršenju kaznenog djela i to dok su kod stare seizmološke stanice na tom brdu zalijevali stabljike indijske konoplje. Istražitelji su zaplijenili pedesetak stabljika. Spomenuta trojica su privedeni u službene prostorije gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada, a nakon toga su pušteni na slobodu. Protiv njih će se Županijskom tužiteljstvu dostaviti izvješće u redovnoj proceduri.

U akciji privođenja sudjelovali su pripadnici Odjela za posebne namjene MUP-a HNŽ-a pri Sektoru kriminalističke policije, kriminalistička grupa iz Policijske postaje Čapljina i pripadnici Specijalne policije.

Akcija je uslijedila nakon dojave građana koji je rekao policiji da svakodnevno na brdu Hum u kasnim večernjim satima primijeti kretanje nepoznatih osoba s lampama. Na kraju se dojava ispostavila točnom i trojica Skoka su uhićeni na djelu.

Kako doznaje Dnevni list u MUP-u, njih trojica su plantažu indijske konoplje zasadili u neposrednoj blizini stare seizmološke stanice na brdu Hum, a u neposrednoj blizini se nalazio i spremnik s vodom. Istražitelji su utvrdili da su njih trojica svakodnevno u kasnim večernjim satima dolazili do plantaže i zalijevali stabljike.
Istražitelji su ih u noći sa srijede na četvrtak dočekali i uhitili na djelu.

Piše: N. Dedić / Dnevni list