Otključan telefon Lane Bijedić, na njemu je pronađena fotografija mjesta ubojstva

ubojstvo Lana Bijedić, lana bijedić

IT stručnjaci u Njemačkoj uspjeli su otključati telefon Lane Bijedić, djevojke koja je mrtva pronađena u rijeci Studenčici kod Ljubuškog 6. rujna. U narednih skoro mjesec i pol potraga za počiniteljem ubojstva punila je medijski prostor, a vještačenje telefona trebalo bi donijeti odlučujući preokret.

Kako naš portal saznaje, telefon nesretne djevojke vraćen je u Sarajevo, a analiziraju ga istražitelji Federalne uprave policije (FUP). Kako saznajemo, na telefonu je pronađena fotografija napravljena s vijadukta na autocesti, ispod kojeg je tijelo Lane Bijedić pronađeno.

Nevjerovatno i zastrašujuće je da je fotografirano baš ono mjesto na kojem je ribar te kobne nedjelje pronašao nepomično tijelo 19-godišnje Mostarke i nesuđene studentice građevine.

Od ranije se zna da je djevojka u svom neobjašnjivom i misterioznom kretanju tog dana viđena i na samom vijaduktu Studenci, kao i na putu do tog mjesta od Autobusne stanice u Čapljini, na koju se dovezla iz Mostara.
 

Telefon bi, nadaju se istražitelji, trebao sadržavati i druge vrijedne podatke podatke o posljednjim danima nesretne Mostarke, pozivima, porukama...

Pripadnici MUP-a i Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije posljednjih tjedana ispitali su na desetine i stotine osoba te pregledali nebrojene sate snimaka nadzornih kamera oko Čapljine.

Lana Bijedić četiri dana nakon smrti ispraćena je iz Mostara za Beograd, gdje je potom kremirana.

klix.ba