Otkazale mu kočnice pa 'pokosio' troje pješaka

Teške ozljede

Passat je najprije udario u prednji dio parkiranog Fiata te je izazvao prometnu u kojem su sudjelovala još četiri parkirana automobila. Prilikom udara Fiata, vozač Passata je oborio i ozlijedio tri pješaka. Građani koji su se zatekli na mjestu udesa su unesrećenima pritekli u pomoć do dolaska vozila Hitne pomoći koji su ih prevezli u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Koševo. 

Najteže ozljede, kako nam je potvrđeno u bolnici, u jučerašnjem udesa je zadobila Melisa Eminagić (21), koja je u KUM dovezena u teškoj politraumi s ozljedama glave. Njezino stanje su jučer pratili neurokirurzi, ali do obavljanja nužnih pregleda i CT snimke glave, ona je zadržana na Klinici urgentne medicine. Teške ozljede je zadobila i Nisveta Eminagić (55), kod koje su liječnici konstatirali frakturu desnog ramena i kontuzije po tijelu, nakon čega je smještana na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Kod Muhameda Asotića (45) su samo konstatirane kontuzije po tijelu te je nakon kraćeg zadržavanja i nužnih pregleda otpušten iz bolnice.

Zaustavljen promet


Vozač Passata jučer, kako se moglo čuti, nije mogao kontrolirati svoje vozilo, jer su mu otkazale kočnice, nakon čega je oborio pješake i izazvao lančani sudar. Ipak, u policiji navode da će se stvarni uzroci ove nesreće utvrditi nakon nužnih vještačenja i tehničkog pregleda vozila koji će pokazati jesu li su doista na Passatu bile ispravne kočnice. Po ovlasti dežurnog županijskog tužiteljica, službenici Odjela za istrage Prometne policije MUP-a Sarajevske županije su obavili očevid, tijekom kojeg je došlo do obustave prometa Obalom Isa-bega Isakovića.

H. R. DL