MUP podnosi kaznenu prijavu protiv bivšeg županijskog ministra Borisa Grizelja

MUP ZHŽ, prijava, boris grizelj
Kako je priopćeno iz županijskog MUP-a, postupajući po peticiji građana mjesta Humac, općina Ljubuški, utvrđeno je Grizelj 2008. godine donio rješenje kojim se odobrava obavljanje djelatnosti Domu za stare i nemoćne osobe "Miran san" Mostar, poslovnica Posušje, u objektu koji nema građevinsku, lokacijsku i uporabnu dozvolu, što je suprotno odredbama Zakona o građenju.

Također, privatna ustanova Dom za stare i nemoćne "Miran san", poslovnica Ljubuški, dobila je rješenje za obavljanje djelatnosti u objektu koji nema uporabnu dozvolu.

Bivši ministar osumnjičen je da je navedenim radnjama, počinjenim na štetu šire društvene zajednice, privatnoj ustanovi Dom za stare i nemoćne "Miran san" Mostar omogućio nezakonito otvaranje podružnica u Ljubuškom i Posušju, a samim time i stjecanje protupravne imovinske koristi, čime je počinio kazneno djelo zlouporaba ovlasti i položaja.

Za ovo kazneno djelo zapriječena je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina, stoji u priopćenju za javnost MUP-a Županije Zapadnohercegovačke.

(Fena)