Majka kod maloljetnice pronašla 10.000 eura: Novi centar elitne prostitucije na Jadranu?

prostitucija, Facebook, prostitucija, nevolje, sponzoruše, nogometaši, Split, prostitucija, modna agencija, prostitucija, jadran, prostitutke, crna gora, prostitucija, seks, afera, Hrvatska, Lijanovići, djevojka, singl, prostitutke, jadran, elitne prostitutke
Skupocjene jahte, poznata imena iz svijeta estrade, ruski i engleski bogataši, postali su pravi magnet za prijateljice noći, uglavnom bivše ili sadašnje manekenke iz Beograda, Zagreba i Podgorice

Glavni ugovorač najnovijeg elitnog oblika najstarijeg zanata su balkanske modne i eskort agencije koje su na usluzi klijenteli "Porto Montenegra".

Među vlasnicama tzv. modeling agencija čije štićenice uz maksimalnu diskreciju pružaju seksualne usluge stranim i domaćim jahtašima najčešće se pominju imena dvije dame iz elitnih beogradskih krugova mode.

Djevojke za "jahting prostituciju" obično zrakoplovom dolaze do tivatskog aerodroma, gdje ih čekaju luksuzni automobili koji ih voze u marinu, gdje se ukrcavaju na jahte. Jedan od scenarija je i da ih taksi doveze do marine gdje u skladu s prethodnim dogovorom stupaju u kontakt s klijentom.

Nije rijedak slučaj da čekajući mušteriju vikendom budu smještene iu tivatskim hotelima. Cijena oavisi od izgleda djevojke, ali i od toga da li govori strane jezike i koliko je "spretna". Za dan se plaća najmanje 500 eura, ali često i znatno više.

Najpopularnije destinacije za ovaj oblik elitne prostitucije u Crnoj Gori su Budva i Tivat, au Hrvatskoj Dubrovnik, Zadar i Split, tvrde mediji u okruženju.

Osim "jahting" u "Porto Montenegru" cvjeta i gej prostitucija, a priče o tulumima i mjestima okupljanja gdje strani jahtaši tivatskim mladićima i djevojkama nude stotine eura za provod, mjesecima potresaju najmanji primorski grad.

U tivatskoj policiji ne potvrđuju priče o "jahting prijateljicama noći", uz tvrdnju da nije proveđena nijedna akcija povezana s prostitucijom u "Porto Montenegru", iako se takve informacije s vremena na vrijeme pojavljuju u javnosti. Sugovornik "Blica" iz policije objašnjava da prostitucije sigurno ima, jer je riječ o međunarodnoj luci, ali da otkrivanje nije lako jer se sve odvija u "hermetičnom i diskretnom okruženju".

Šef osiguranja u "Porto Montenegru" je odnedavno Feho Mehović, bivši visoki policijski dužnosnik i od tada je, kako kažu u policiji, razina sigurnosti porala.

Povod za mračniji dio priče o prostituciji u "Porto Montenegru" potekao je, kako čaršija priča, zapravo, od slučaja majke, koja je policiji prijavila maloljetnu kćerku, kada joj je u ormaru našla desetak tisuća eura. Majka je sumnjala da joj se kćerka upetljala u poslove s drogom.

Izvor: Blic