Iz biltena Mup-a Zapadnoherceovačke Županije

Nezgoda se dogodila jučer na magistralnoj cesti M6.1 u mjestu Knešpolje, općina Široki Brijeg, a tjelesne ozljede zasad neutvrđenog stupnja zadobio stariji maloljetnik iz Mostara dok je na vozilu marke "BMW" nastala veća materijalna šteta.
 
Stariji maloljetnik upravljao je motornim vozilom marke "BMW" tip 520 bh. registarskih oznaka koje se iz smjera Mostara kretalo u smjeru Širokog Brijega.
 
Izvršenim očevidom utvrđeno je da je vozač iz zasad neutvrđenih razloga izgubio kontrolu nad vozilom nakon čega je vozilo sletjelo s kolnika i udarilo u betonski zid koji se nalazi uz cestu. Vozač je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u SKB Mostar gdje je zadržan na liječenju te gdje će mu biti uzet uzorak krvi radi utvrđivanja prisustva alkohola u organizmu.
 
Policijski službenici poduzimaju potrebne mjere u cilju utvrđivanja identiteta osobe koja je osobi bez položenog vozačkog ispita, omogućila upravljanje motornim vozilom. Po završetku prekršajne obrade PU Široki Brijeg poduzet će zakonom propisane mjere protiv maloljetnog vozača, kao i protiv osobe koja je osobi bez položenog vozačkog ispita omogućila upravljanje motornim vozilom.
 
Nepoznati počinitelj ili više njih jučer je oštetio motorno vozilo marke "peugeot" tip 206, srbijanskih registarskih oznaka koje se nalazilo parkirano na parkiralištu u blizini vodopada Kravice.
 
Policijski službenici PU Ljubuški izvršili su očevid kojim su utvrdili da su na vozilu nastala manja oštećenja na blatobranu i na vratima prtljažnika, a poduzimaju i druge radnje u cilju otkrivanja počinitelja.
 
Postupajući temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima u ŽZH policijski službenici PU Široki Brijeg jučer su, uoči nogometne utakmice između NK Široki Brijeg i NK Olimpija koja se održala na stadionu Pecara u Širokom Brijegu izvršili alko testiranje navijača NK Olimpije.
 
Izvršenim alko testiranjem kod šest navijača izmjereno je prisustvo alkohola u organizmu nakon čega su isti privedeni u službene prostorije i zadržani do završetka utakmice. Po završetku utakmice isti su, uz izrečenu mjeru upozorenja, pušteni te su s ostalim navijačima NK Olimpije ispraćeni u smjeru državne granice s Republikom Hrvatskom, navodi se u priopćenju MUP-a Zapadnohercegovačke županije.
 
(Fena)