Fra Ante Madunić: Nisam kriv za seks s maloljetnicama

ante madunić, seks, maloljetnice
Madunića Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti da je s dvije maloljetne župljanke u Prološcu imao spolne odnose, piše slobodna dalmacija.

U istrazi je ustanovljeno je da je franjevac razmijenio nekoliko desetaka tisuća poruka s maloljetnim djevojkama iz svoje župe, a u istrazi je i priznao seksualne odnose s dvije maloljetnice. Priznao je također da im je davao novac, a istragom su splitski policajci utvrdili da je novčanice u apoenima od 100, 200 i 500 kuna ostavljao skrivene po selu. Priznao je seksualni odnos s dvije mlade župljanke, ali je rekao da su one inicirale odnos i za njega tražile po 1000 kuna, što im je davao. Jednoj je maloljetnici navodno u sedam mjeseci isplatio oko 40 tisuća kuna.

Madunić je danas na sudu izjavio kako se ne osjeća krivim te se brani šutnjom. Na pitanja nije želio odgovarati. Sudac Ivanišević je naredio da se nad Madunićem obavi psihijatrijsko vještačenje, i za razdoblje kada je bludio s maloljetnicama, kao i u doba kada je davao iskaz sucu istrage Slavku Lozini.

Madunić nakon prvog dana suđenja nije davao izjave medijima, kao ni njegov branitelj Željko Olujić koji ih ni ne smije davati jer je sud donio odluku da se javnost isključi iz postupka.