Doživotna kazna zatvora: Državljanin naše zemlje osuđen zbog strašnog zločina u Italiji

italija, doživotna kazna

Sud u Rimu osudio je na kaznu doživotnog zatvora državljanina BiH Šerifa Seferovića, izvijestila je talijanska agencija ANSA.

On je optužen da je 10. svibnja 2017. godine na parkingu tržnog centra u predgrađu Rima bacio molotovljev koktel u kamper vozilo koje je koristila 13-člana obitelj državljanina BiH Romana Halilovića.

Tom prilikom smrtno su stradale tri kćerke Romana Halilovića: Elizabet (4), Angelika (8) i Frančeska (20) koje su žive izgorjele do dolaska vatrogasaca! Zločin je šokirao Italiju, a poruku podrške obitelji Halilović uputio je papa Franjo posredstvom Monsinjora Krajevskog. Također, rimska gradonačelnica Virginia Rađi došla je na mjesto zločina, dok je predsjednik Italije Serđo Matarela napisao da je “ubijanje djece nedostojno ljudske rase”.

Policija je odmah isključila rasni motiv zločina i istragu usmjerila ka mogućem obračunu obitelji Halilović i Seferović.

Seferović je 20-ak dana kasnije uhićen pod sumnjom da je počinio zločin, ali je brzo pušten zbog nedostatka dokaza. Ponovo je uhićen 7. listopada 2017. godine zajedno s bratom Andreom.

U srijedu 18. rujna osuđen je na doživotnu kaznu zatvora nakon što je njegova sestrična Lisabeta Viola, zbog istog zločina, u lipnju 2018. dobila 20 godina zatvora, prenosi Radiosarajevo.

italija,doživotna kazna

Prema neslužbenim informacijama, ubojice su kobne noći planirale da ubiju oca djevojčica Romana Halilovića. Kada ga nisu pronašli, za odmazdu su zapalili kamper u kojem se nalazilo 11 njegove djece. Njih osmero je uspjelo da se spasi, dok su tri sestre izgorjele.

Prema ranijim pisanjima, napad na kamp-prikolice u rimskom naselju Ćentoćele prvo se dogodio 5. svibnja 2017. godine kada su Romolo Balzani, Šerif i Andrea Seferović bacili dva Molotovljeva koktela. Tada niko nije poginuo, a izgorjelo je više kamp-prikolica. Identičan napad ponovljen je 10. svibnja 2017. kada su u požaru stradale tri sestre. Shvativši što su uradili, obitelj Seferović je iz Italije pobjegla u BiH, ali su se Šerif i Andrea vratili u Italiju, gdje su uhićeni.

Zbog sukoba ovih dviju obitelji u Italiji, posla su imali i pripadnici agencija za provođenje zakona naše zemlje. Nakon zločina u Italiji, Renato Seferović (24) i njegov maloljetni brat Dž. S. (15) uhićeni su u listopadu iste godine u Gradišci na osnovu potjernice Interpola u Rimu zbog sumnje da su sudjelovali u zločinu.

Talijanski mediji pisali su tada da Renato konstitucijom odgovara čovjeku koji je snimljen kako na kamper baca Molotovljev koktel. Rimska policija ga je sumnjičila da je nakon zločina ukrao pojedine snimke nadzornih kamera na kojima se vidi muškarac koji na kamper baca Molotovljev koktel.

Međutim, braća Renato Seferović i Dž. S. su pušteni na slobodu i nisu izručeni Italiji. S obzirom na to da je osumnjičeni državljanin BiH i da sa Italijom nemamo bilateralni sporazum o izručenju domaćih državljana, Renato Seferović se ima pustiti na slobodu, kazao je tada sudac za prethodno saslušanje Goran Radević.