Četiri psa staforda izgrizla djevojčicu i 60-godišnjaka

lakše ozlijeđeni, Staffordshire Terrier, napad pasa, KBC Osijek
Pri tome su oboje lakše ozlijeđeni, a protiv vlasnika pasa slijede kaznene prijave za nedozvoljeno držanje životinja bez nadzora. Cijeli je slučaj prijavljen i veterinarskom inspektoru, koji tek treba dati svoje očitovanje o cijelom slučaju - kratke su informacije o ovom događaju koji je zgrozio Valpovštinu, a koji su nam jučer potvrdili u Policijskoj postaji Valpovo, rekavši da se još provode dodatne istražne radnje o događaju.

Ipak, kako doznajemo od Z.Š., oca djevojčice, djevojčica je u napadu pasa, koji su u vlasništvu njihova prvog susjeda, zadobila pet ugriza različite dubine na predjelu potkoljenice, te dva ugriza na oba bedra, od kojih će joj zbog dubine ozljeda, ostati trajni ožiljci. Premda je nakon napada pasa, koji se dogodio u četvrtak oko 9,15 sati, kada je djevojčica išla u školu, ona odmah zatražila pomoć na Hitnoj medicinskoj pomoći, odakle je upućena u KBC Osijek gdje su joj ozljede sanirane te je poslana na kućno liječenje, ista priča ponovila se nekoliko sati kasnije, točnije oko 12,30 sati, kada su psi ponovo napali 60-godišnjaka te ga nekoliko puta ugrizli. Iako njegove ozljede nisu u tolikoj mjeri velike kao ozljede 13-godišnjakinje, događaj je ponovo ukazao na problem držanja životinja bez nadzora.

- Riječ je o psima koje mi u susjedstvu oduvijek hranimo viškom hrane jer se sažalimo nad životinjama koje svakako zaslužuju bolju brigu i skrb svog vlasnika. Sreća u nesreći je činjenica što su psi cijepljeni, no činjenica da u jednom danu napadnu dva puta čim pobjegnu na ulicu nimalo nam ne ulijeva osjećaj sigurnosti koji nam je svima potreban i teško da ćemo ubuduće ovom dionicom u njihovoj blizini prolaziti bez straha - upozorio je otac djevojčice.

glas-slavonije.hr