UZORAK POSLAN U NJEMAČKU Kod mladića iz Osijeka koronavirus ipak nije isključen

Koronavirus
Ilustracija

Kod pacijenta iz Đakova koji je hospitaliziran u KBC-u Osijek ipak ni trećim testom u Zagrebu nije isključen koronavirus.

Uzorak je poslan na daljnje testiranje u Berlin, a mladić je bolje, no i dalje je u izolaciji.

Podsjetimo, mladić (26) iz Đakova se 20. siječnja vratio iz Šangaja, a u subotu mu je porasla tjelesna temperatura pa se odmah javio svojem liječniku. Prvi orijentacijski nalaz muškarca u KBC-u Osijek pokazao se pozitivnim na koronavirus, što je opovrgnuto kasnijom kontrolnom provjerom. Drugi nalaz, kako neslužbeno doznajemo, pokazao je da ipak nije riječ o koronavirusu. No, trećim nalazom mogućnost za koronavirus nije isključena pa je uzorak poslan u Njemačku.

– Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez poteškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, otpustiti kući – rekla je jučer Ljiljana Perić, predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek.

Pacijent u splitskoj bolnici za kojeg sumnja da je zaražen koronavirusom ima umjerene simptome bolesti koja kod njega još uvijek nije isključena, ali ni potvrđena. Uzorci su poslani na analizu u Zagreb.

Neslužbeno doznajemo iz splitske bolnice kako su prvi testovi ipak negativni te da muškarac nije zaražen koronavirusom.