Završen zimski tečaj GSS-a

10.03.2014
1/4

Trećim radnim vikendom (7.-9.3.2014.), završen je tečaj tehnika spašavanja u zimskim uvjetima u organizaciji HGSS-a Mostar i PS H-B uz potporu agencija REDAH I JICA.

Posljednjeg vikenda radilo se na izradi improviziran transportnih sredstava od skija, predavanja o detaljnoj organizaciji vođenja akcija spašavanja, a naglasak je stavljen na završnu vježbu - bivakiranje u planini.

U subotu su se sudionici tečaja uputili na planinu Čvrsnicu (predio Zaglavlje), gdje su izrađivali snježne nastambe Iglue u kojima su noćili, da bi ujutro izveli vježbu realnog scenarija medicinskog zbrinjavanja te transporta unesrećene osobe sa planine u zimskim uvjetima.

Nakon toga uslijedio je brifing te zajednički ručak čime je tečaj i službeno završen.

Tečaj zimskih tehnika spašavanja se provodio uz tehničku podršku REDAH-a, u okviru Projekta za razvoj međunarodnog turističkog koridora Hercegovine i zaštitu okoliša u Bosni i Hercegovini, uz potporu Japanske agencije za međunarodnu suradnju JICA.

Na bivakiranju su nam se pridružile i kolege iz ISS-a Mostar, a na kraju još jednom se moramo zahvaliti vlasnicima i osoblju restorana „Staza" na gostoprimstvu, stoji u priopćenju GSS-a.

Tagovi: HGSS HGSS Mostar gss
loading...