Vrijeme za vikend - 18.02.2017

vrijeme, vremenska prognoza, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, kiše, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMSBIH, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, kiša, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, vremenska prognoza, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na putevima, vremenska prognoza, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama

U Bosni će padati i kiša i snijeg, a u Hercegovini kiša. Očekivana količina padalina u Hercegovini i zapadnim područjma Bosne je između 15 i 35 litara po četvornom metru. U centralnim područjima Bosne i Krajini se očekuje između 10 i 20 litara po četvornom metru. Na sjeveru i istoku Bosne između 5 i 10 litara padalina po četvornom metru.

Vjetar većinom slab, u zapadnim područjima umjerene jačine, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U nedjelju, 19.02.2017., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U jutarnjim satima slab snijeg u istočnim područjima Bosne, lokalno i u centralnim područjima. Na jugu Hercegovine će pasti malo kiše, a na istoku može padati slab snijeg ili susnježica. Poslije podne postupno smanjenje naoblake u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, a u noći i u ostalim područjima.

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Federalni hidrometeorološki zavod