Utvrđene rang liste kandidata za ravnatelje i zamjenike policijskih tijela BiH

Granična policija

... uvjete propisane Javnim natječajem za izbor ravnatelja i zamjenika ravnatelja policijskih tijela BiH.

Nakon obavljenog intervjua sa svim kandidatima, Odbor je utvrdio rang-liste sa po pet kandidata za mjesta ravnatelja i zamjenika ravnatelja policijskih tijela BiH koje će, sukladno Zakonu o neovisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, biti dostavljene ministru sigurnosti BiH.

Na Javni natječaj prijavilo se ukupno dvadeset kandidata koji su aplicirali na mjesta ravnatelja i zamjenike ravnatelja Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, ravnatelja i zamjenika ravnatelja Granične policije BiH, kao i na poziciju zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu.

U skladu sa Zakonom o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH, Neovisni odbor kao nezavisno tijelo policijske strukture u BiH, proveo je postupak odabira i na drugoj sjednici održanoj danas utvrdio rang listu uspješnih kandidata.

Za poziciju direktora Granične policije BiH rang lista je - Zoran Galić (90,00 bodova), Velislav Kovač (75,55 bodova) i Željko Ćorić (67,77 bodova).

Za poziciju zamjenika direktora Granične policije BiH -Zijad Srabović (86,66 bodova), Ensad Korman (80,00 bodova), Velislav Kovač (62,77 bodova), Enes Gačanin (62,22 bodova) i Željko Ćorić (54,44 bodova).

Za poziciju zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu - Đuro Knežević (73,33 bodova), Željko Ćorić (66,66 bodova) i Drago Vukoja (57,22 bodova).

Za poziciju direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH -Mirsad Vilić (91,11 boda), Ensad Korman (67,22 boda), Mile Jurić (63,88 boda) i Marko Dominković (52,22 bodova).

Za poziciju zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (2 izvršioca) - Uroš Pena (90,00 bodova), Mile Jurić (88,88 boda), Marko Dominković (66,11 bodova), Josip Petrić (61,11 bodova), saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

FENA