Udruge branitelja: Pismo potpore uredniku „Vox populi“, emisije na TV OBN-u, gospodinu Mimi Šahinpašiću

Postojavanje postrojba HVO-a.

...pobijedio SDP BiH, nama, braniteljima oboljelim od PTSP-a, od početka je tu nešto bilo sumnjivo. Sjećamo se emisije u kojoj je Bakir Hadžiomerović, urednik „60 minuta", predstavio Zlatka Lagumdžiju kao „Valtera" koji bi trebao Bosnu i Hercegovinu osloboditi od korupcije, nepotizma i kriminala, te izgraditi Federaciju po uzoru na Zapadnu Njemačku. Znajući kako se Zlatko Lagumdžija 1990. godine, na prvim demokratskim izborima u BiH, kandidirao za člana predsjedništva iz reda Jugoslavena, i sjećajući ga se kako je u zračnoj luci u Sarajevu, kada je srpska vojska uhitila delegaciju koju je predvodio Alija Izetbegović, objašnjavao kako je on tu samo slučajni prolaznik (čemu svjedoče i video zapisi), jako smo se iznenadili kad smo vidjeli da je taj isti Zlatko Lagumdžija predsjednik Bošnjačkog instituta (iako se na popisu izjasnio kao Jugosloven), a kad smo vidjeli da pravi Platformu s Lijanovićima i HSP-om Zvonke Jurišića, postalo nam je jasno kako nam je OHR na čelu s Valentinom Inzkom, kao Valtera podmetnuo Kondora Zlatka Lagumdžiju, tj. lažnog Valtera.

Ono što smo od početka sumnjali Sarajevo nije na vrijeme shvatilo, a dotle je Kondor preuzeo mjesto Ministra vanjskih poslova FBiH, postavio Željka Komšića (kojeg možemo poistovjetiti s Azrom iz filma „Valter brani Sarajevo) za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, poklopio Federalnu vladu i sva javna poduzeća, doveo Bosnu i Hercegovinu na rub siromaštva, političke destabilizacije, neprovođenja Ustavnih odluka i uspostavio kabadahijski kadrovski kriterij.

OBN je televizija na kojoj se, na čelu s urednikom Mimom Šahinpašićem, prvi put progovorilo o lažnom Valteru i njegovim sljedbenicima i zbog toga je i došao na udar njegovih siledžija poput Damira Hadžića, Ministra komunikacija i prometa BiH, Nermina Nikšića, Premijera Vlade Federacije, Elvedina Grabovice, direktora Elektroprivrede BiH, Ensada Karića, direktora Autocesta BiH, a kad im pridodamo i Zukana Heleza, koji se na isti način obračunava po kafanama, jasno je kako svatko tko ukazuje na nasilnički karakter SDP-a BiH na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom, opravdano treba da se boji za sigurnost sebe i svoje obitelji. OBN je trenutno jedini javni TV servis koji omogućuje javnim i društveno-političkim ličnostima da javno progovore i iznesu svoja različita stajališta na televiziji, i televizija na kojoj gostuju Nino Raspudić, Rajko Vasić, Senad Avdić, Danijel Simić, Veselin Gatalo, Dino Mustafić i drugi, što je dosad bilo nezamislivo vidjeti u Sarajevu.

Stoga, mi branitelji oboljeli od PTSP-a, dajemo potporu Mimi Šahinpašiću u daljnjem razotkrivanju Kondora, njegovih sljedbenika i njegovih nalogodavaca iz OHR-a. Napadati novinara u prisutnosti malodobne kćeri vrhunac je beščašća i nekontroliranog nasilja Kondorovih sljedbenika, koje može zaustaviti samo Sarajevo ili „Das ist Walter", tj. one snage u Sarajevu koje su zadržale razboritost i zdrav razum, poput Mime Šahinpašića.

VAZDUH TREPERI, KAO DA NEBO GORI. SPREMA SE OLUJA.
Drž' se Mimo!

S poštovanjem!

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ
DOMOVINSKOG RATA HZ-HB-a