KAROLINA VIDOVIĆ KRIŠTO "Djelovanje Dragana Čovića je sustavni rad protiv Hrvata u BiH"

Karolina Vidović Krišto
FaH

Predsjednica stranke Odlučnost i pravednost (OiP) Karolina Vidović Krišto objavila je pismo za koje kaže da je namijenjeno članovima HDZ-a.

"Poštovani članovi HDZ-a, jedan član HDZ-a, a član je od davne 1989. godine, napisao mi je poruku koja me je ponukala da vam se obratim. Naime, taj pošteni hrvatski čovjek, koji je prošle nedjelje bio nazočan na Saboru HDZ-a, napisao mi je sljedeću poruku: 'Ukoliko je Franjo Tuđman s neba gledao sabor stranke koju je utemeljio, onda se on nije okretao u grobu, već je trčao po Mirogoju'.

Doista, HDZ koji je pod Tuđmanovim vodstvom stvarao hrvatsku državu, postao je stranka koja svojim djelovanjem otvoreno razgrađuje Hrvatsku, a ta razgradnja postaje prijetnja opstanka hrvatske države. Najzaslužniji za stvaranje Hrvatske, hrvatski branitelji, bezbroj puta su mi rekli: za ovakvu Hrvatsku se nismo borili", započinje Vidović Krišto pismo, prenosi Index.

"Ako ne platite dvije rate kredita, izbacuju vas iz jedinog doma"

"Jer, današnja Hrvatska je mjerna jedinica za nepravdu. U današnjoj Hrvatskoj vas policija izbacuje iz jedinog doma, ako ne platite dvije rate kredita – neovisno iz kojega razloga, ali privilegiranim moćnicima, kao što je Ivica Todorić koji je prouzročio milijarde eura štete, njemu se ni ne pokušava oduzeti dvorac kojega je stekao utajom poreza.

Dakle, za obične građane postoji Ovršni zakon, koji je protuustavan, protueuropski i protucivilizacijski – a za moćnike su HDZ i SDP stvorili Predstečajni zakon kojim se administrativnom odlukom opraštaju porezni dugovi. Da, to je ta Plenkovićeva i Milanovićeva Hrvatska!

U osam godina Plenkovićevog upravljanja Hrvatskom, iz naše Domovine je iselilo pola milijuna građana. Nitko ne može osporiti da je zbog blokade državnih institucija u Hrvatskoj uspostavljen kartelski monopol koji je doveo do eksplozije cijena, ali i do bogaćenja uske skupine pojedinaca i grupa", dodaje. 

"Radnici iz Nepala i Filipina izloženi robovlasničkim uvjetima"

"Tako je cijena sira u listićima 2016. godine bila ispod 4 kune, a danas je 1.95 eura – dakle, dokaz za 300%-tno poskupljenje. Tako je i s kavom, i s pastom za zube, s pelenama ili s čokoladnim namazom. Ovo su činjenice, koje se ne daju osporiti. 

Plaće su, pak, u Hrvatskoj takve da liječnik u prvoj godini specijalizacije zarađuje 1200 eura, a u Budimpešti 2500 eura, da spremačica u školi zarađuje 680 eura, a u Münchenu 2080 eura. Upravo je politika Plenkovićeve vlade poticala i potiče raseljavanje. Davati nekontrolirano radne dozvole jest pogodovanje korumpiranim strukturama u gospodarstvu da izrabljuju zaposlenike. 

To je ujedno i razlog zašto hrvatski konobari, građevinski radnici, spremačice ili inženjeri građevine odlaze u Njemačku ili Irsku, jer su im radni uvjeti nedostojni – a Hrvatska dovlači radnu snagu iz Nepala ili Filipina koji su izloženi robovlasničkim uvjetima rada i života", navela je šefica OiP-a.

"Ovo nije normalno stanje"

"Hrvatska je pod Plenkovićem i njegovim političkim bratom Zoranom Milanovićem, suspendirala zdravi razum i pravni poredak. Hrvatska isplaćuje odštete obiteljima poginulih agresorskih srpskih vojnika, što nije zabilježeno u povijesti. 

Zapovjednik obrane grada Osijeka u Domovinskom ratu se povlači 20 godina po sudovima, a osobu koja je bombardirala Osijek, Milu Horvata, Plenković postavlja za državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva. 

Je li ovo normalno stanje? Naravno da nije. Plenković je na Saboru u nedjelju iznudio nastup predstavnika hrvatskog naroda iz Srbije i Crne Gore kako bi ti ljudi, koji su upućeni na hrvatsku vladu, javno morali iznositi hvalospjeve i, nažalost, laži. 

Tako je, primjerice, gospodin Žigmanov hvalio činjenicu da hrvatska vlada financira pojedine projekte Hrvata u Srbiji. Dakle, hrvatska vlada financira projekte Hrvata u Srbiji – ali i projekte srpskog naroda u Hrvatskoj. Gdje je načelo reciprociteta", upitala je. 

"Posebno neukusno bilo je gledati Čovićev nastup"

"Zašto srbijanska vlada ne financira hrvatske projekte u Srbiji? Zašto nitko nije spomenuo da srbijanska vlada ugrožava slobodu hrvatske nacionalne manjine u Srbiji izmišljajući i potičući nekakvu bunjevačku naciju. 

Zašto nitko ne spominje da je Srbija protjerala preko 50 tisuća pripadnika hrvatskog naroda iz Vojvodine, iako u Vojvodini nije bilo rata? Zašto hrvatska vlada ne postavlja zahtjev za ratnom odštetom prema srbijanskim vlastima? 

Posebno neukusno je bilo gledati bučni nastup takozvanog čelnika hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine, Dragana Čovića. Djelovanje Dragana Čovića jest ujedno i sustavni rad protiv hrvatskog naroda u BiH, jer Hrvati polako u potpunosti nestaju iz Bosne i Hercegovine. 

Njegovi nastupi u skupštini Republike Srpske, u kojima brani tu genocidnu tvorevinu, nezabilježeni su i za svakog demokrata u potpunosti neprihvatljivi. Dragan Čović koji se potpisivao ćirilicom i koji ne skriva svoju bliskost sa srbijanskim ultranacionalističkim autokratskim predsjednikom Vučićem, je simbol korupcije i izdajničkog koda", naglasila je. 

"Plenković je istinski politički Jugoslaven"

"Kada Dragan Čović hvali Plenkovića, onda je taj krug zatvoren. Jer, Plenković i Dragan Čović su istinski politički Jugoslaveni koji glume nekakve hrvatske domoljublje, a rezultat njihova rada jest razgradnja Hrvatske i raseljavanje hrvatskog naroda iz Hrvatske, ali i iz BiH.

Među osobama koje su imali zapažen nastup na tom saboru HDZ-a, je i glavni Mesićev bojovnik u detuđmaniziranju HDZ-a i Hrvatske, izvjesni Tomislav Karamarko. 

Tomislav Karamarko, šef kabineta Josipa Manolića i Stipe Mesića, i osoba koja je 1994. dobivala povlaštene kredite s kamatom od 2% u vrijeme kada se kredit uopće nije mogao dobiti – a ukoliko se i dobio kamata je bila 15%, ta osoba jest simbol prevare i korupcije", nastavila je.

"Svatko se mora opredijeliti je li na strani svjetlosti ili tame"
"I sada taj čovjek poziva na domoljubnu koaliciju. A domoljublje, po Karamarku i društvu, bi trebalo biti efikasna pljačka vlastitog naroda. Poštovani članovi HDZ-a, ako vam je stalo do Hrvatske onda ste dužni svrgnuti svoje vodstvo, jer Andrej Plenković, Davor Božinović, Gordan Jandroković, Nina Obuljen Koržinek, Damir Habijan ili Oleg Butković, su uljezi koji se lažno predstavljaju. 

Oni s Hrvatskom i s hrvatskom političkom idejom nemaju ništa zajedničko. To su bojovnici korupcionaške politike kojima nije stalo ni do kakve nacije, ni do hrvatskih interesa – njihov jedini interes je njihov osobni interes. 

Ako se smatrate domoljubima, onda je vaša obveza učiniti sve da ta politika na sljedećim izborima bude kažnjena kako bi se u Hrvatskoj uspostavila efikasna vladavina prava, i da hrvatski građani budu ravnopravni građani u Europskoj uniji. Ostanak ovog HDZ-a na vlasti jest put u propast hrvatske države i hrvatskog naroda. 

Želim vam sretan nadolazeći Uskrs, blagdan pobjede dobra nad zlom, pobjede svjetla nad tamom! A svatko od nas se mora osobno opredijeliti, je li na strani svjetlosti ili tame", zaključila je Vidović Krišto.