Skandalozno: Halilović tuži žrtvu kojoj su u Grabovici ubijeni otac i majka

Sefer Halilović
...osljednjeg rata tužio je za klevetu predsjednika Udruge hrvatskih stradalnika Grabovica ‘93. Josipa Drežnjaka kojemu su u Grabovici na dan zločina ubijeni majka, otac i stric. Kako doznajemo, general Halilović je tužio Drežnjaka zbog njegovih tvrdnji da je na dan kada je počinjen masakr nad 32 hrvatska civila bio u selu Grabovici. Drežnjak je u izjavi za Večernjak potvrdio kako je dobio tužbu odvjetničkog tima generala Halilovića, no nije htio komentirati navode protiv njega. "Ja vjerujem u pravosudne institucije ove države i očekujem da će utvrditi istinu", rekao je Drežnjak. Halilovićev tim dostavio je i presudu Haaškoga suda čime želi potkrijepiti svoju tužbu protiv Drežnjaka, odnosno da nije bio blizu mjesta počinjenja zločina.

Nakon oslobađajuće presude Haaškoga suda za Halilovića, više hrvatskih stradalničkih udruženja, ali i pripadnika bošnjačkih postrojbi unutar Armije BiH je tvrdilo suprotno. Hrvatski stradalnici su tražili njegovo procesuiranje, a više svjedoka je tvrdilo kako je upravo kobnoga dana viđen u Grabovici, ali u jednome restoranu uz prometnicu M-17. Naime, zajedno s Vehbijom Karićem i Mujicom Beglerovićem je viđen u restoranu na ulazu u Jablanicu 8. rujna 1993. godine, a jedan svjedok ga je vidio u džipu kako je skrenuo prema vojarni istoga dana. I bivši načelnik Glavnog stožera Armije BiH Rasim Delić je ustvrdio da je u Jablanici bilo sjedište njegovog zapovjedništva. - Teza da nije zapovijedao je brutalna laž", rekao je Delić, a predstavljene su i zapovijedi da je bio imenovan na poziciju te da je imao nadzor nad postrojbama koje su počinile izravne zločine u Trusini, Uzdolu i Grabovici u ljeto 1993. godine u svojstvu zapovjednika u ‘isturenom zapovjednom mjestu' (IZM).

Valja reći da Tužiteljstvo BiH protiv Halilovića nastavlja voditi istragu zbog zločina, a u nekoliko navrata je pretresen njegov stan, te je uzeto više spisa kao mogući dokazi.

Vecernji.ba