Sastanak Federalnog ministra prometa i komunikacija Denisa Lasića sa izaslanstvom EBRD

Denis Lasić, ebrd  , BIH
...Europske banke za obnovu i razvoj EBRD, koji je predvodio direktor za zapadni Balkan Holger Muent . Holger Muent je upoznao ministra Lasića o nacrtu nove strategije EBRD za Bosnu i Hercegovinu za razdoblje od 2017.godine do 2021.godine

Posebno je značajna činjenica da je zahvaljujući prije svega dobroj suradnji EBRD-a implementirano kroz 15 različitih projekata preko 200 mil. eura na području Bosne i Hercegovin.

Imeđu ostalog, na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima javno - privatnog partnerstva s posebnim osvrtom na zračne luke i željeznički sektor.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić upoznao je izaslanstvo EBRD-a sa aktuelnim projektima koji se planiraju financirati iz sredstava EiBA nakon povećanja akcize na gorivo. U pitanju su dionice Donja Gračanica - Tunel Zenica, Buna - Počitelj, Svilaj - Odžak i Klopče - Donja Gračanica.

Federalni ministar je posebno naglasio kako je od iznimne važnosti nastaviti sa izgradnjom autoputa na koridoru Vc, te se zahvalio na dosadašnjoj izrazito dobroj suradnji.