Sarajlija uhićen zbog pisanja grafita

Sarajlija Emir Bjelak uhićen je danas u 14,15 sati jer je smeđim sprejem ispisivao grafite na Katedrali, župnoj crkvi Svetog Josipa i objektu islamske zajednice u Ulici Abadžiluk.

Nakon što su ga uhitili pripadnici Prve PU, tijekom kriminalističke obrade Bjelak je priznao da je pisao grafite, nakon čega je uz suglasnost dežurnog županijskog tužitelja smješten u odjel za zadržavanje osoba MUP-a Županije Sarajevo, i tijekom sutrašnjeg dana Tužiteljstvo će odlučiti o daljim mjerama.

Naime, u večernjim satima 8. listopada na ulazu i na poleđini sarajevske katedrale ispisano je nekoliko velikih grafita i to "Legalni kriminal!", "Čast?" i "TM87 Stand your ground old town HZ", javila je KTA.

Iz te agencije napomenuli su kako je nužno da predstavnici vlasti u Sarajevu čim prije poduzmu potrebne mjere kako bi se zaustavilo pisanje grafita na zidovima prvostolnice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Budući da su grafiti napisani u ranim večernjim satima, kada pored katedrale prolazi puno ljudi, KTA ističe da zanimljivo da nitko nije reagirao kako bi se spriječilo pisanje ovih grafita kao ni da policija ništa nije vidjela.

fena

Tagovi: katedrala grafit
10.10.2010 u 20:08