Porezni inspektori u FBiH zapečatili 47 objekata i izdali 153 prekršajna naloga

18.11.2019

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH nastavili su s brzim kontrolama i na cijelom području FBiH do 18 sati su izvršili 291 brzu kontrolu. Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika na crno.

U ovim kontrolama do 18 sati inspektori Porezne uprave su otkrili ukupno 53 neprijavljena radnika, 85 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, devet objekata koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 17 objekata koji su radili bez odobrenja za rad nadležnih tijela.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnih tijela zapečaćeno je 47 objekata i u 153 slučaja izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 351.050 KM, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

- Aktivnosti se nastavljaju sutra i u narednim danima te pozivamo porezne obveznike da svoje poslovanje usklade s važećim zakonima - navodi se.

 


loading...