Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje danas

oblačno vrijeme

Jutros u Bosni i Hercegovini prevladava pretežno oblačno vrijeme. Pljuskovi i slaba grmljavina su registrovani na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 8; Livno 10; Ivan Sedlo 11; Bugojno, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 12; Bihać, Bijeljina, Gradačac, Jajce i Zvornik 14; Banja Luka, Brčko i Sanski Most 15; Doboj, Grude, Prijedor i Široki Brijeg 16; Mostar i Trebinje 18; Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 2hPa je ispod normale i opada, javljaju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas u Bosni i Hercegovini nestabilno vrijeme. Prije podne lokalnih pljuskova i grmljavine će biti u Hercegovini, a u drugoj polovini dana i u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu djelomično vedro. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak s grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.