Otišao od kuće zbog loših ocjena i ostavio oproštajno pismo

Dragičevića, koji je bio učenik devetog razreda Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića u Lazarevu, posljednji put su vidjeli školski kolege oko 12.30 sati u obližnjoj prodavaonici, ispričao je njegov otac Drago Dragičević, ističući da je njegov sin iza sebe ostavio oproštajno pismo.

Motiv ocjene

- Zadnji ga je vidio jedan njegov razredni kolega i pitao ga hoće li u školu, a on je odgovorio da neće na prvi sat. Poslije toga više nitko ne zna gdje je, jecajući je pričao otac nestalog dječaka.
Prema njegovim riječima, motiv za odlazak dječak je najvjerojatnije pronašao zbog dvije loše ocjene koje je prešutio roditeljima.
- Bio sam s bratom taj dan u Sanskom Mostu gdje smo davali spomen na 40 dana od majčine smrti. Došavši kući navečer, čuo sam od starijeg sina i supruge da se Siniša nije vratio kući. Izišao je oko podneva iz kuće i krenuo u školu. Uzeo je novac od majke da dopuni telefon, što je i učinio u jednoj prodavaonici, a potom se uputio do druge. Od tada mu se gubi svaki trag. Ja i stariji sin smo ga tražili cijelu noć po gradu, zvali smo sve moguće adrese gdje smo sumnjali da je eventualno otišao, ali uzalud. Ako ovo gleda i sluša, molimo ga da se vrati, sve mu je oprošteno, pričao je Drago kroz suze i plač.

Oproštajno pismo

Navečer oko 23.30 sati ukućani su pronašli njegovo oproštajno pismo koje je ostavio u zemljopisnom atlasu. Svoj odlazak od kuće ukratko je obrazložio da je najbolje da se rastanu jer on nije bio "pravi" i da se nikad više neće vidjeti te da, dok to budu čitali, on će biti daleko.
Pismo je preuzela policija kojoj je prijavljen slučaj i dala se u potragu za Sinišom, koji je sa sobom samo odnio školsku torbu i baterijsku lampu.
Njegov stariji brat Slaviša Dragičević (24) ispričao je novinarima da je od rođaka čuo kako je Siniša nedavno pričao da će otići u mjesto Čečavu nadomak Teslića i skriti se te da ga tamo nitko neće naći.
Gesta dječaka začudila je roditelje s obzirom da je riječ o djetetu koje je bilo tiho, mirno i povučeno. Nije bio u kazni, niti je bio ikad fizički na bilo koji način maltretiran zbog bilo čega, naveli su roditelji.
Kroz suze i plač, glasom koji se prolamao kroz naselje, njegova majka Zorica Dragičević pozvala ga je da se vrati kući moleći zajedno s mužem i starijim sinom.
- Voljela bih vidjeti svog Sinišu, nitko mi ga ne može zamijeniti. Sine, što si otišao, a nisi rekao razloge?!Svi ga molimo da se vrati, sve mu je oprošteno, jer naš život poslije njega nikad neće biti isti. Bio je dobrica i svi su ga zbog toga voljeli. Bolje je imati svoje dijete živo i zdravo nego školu, nisu sva djeca ambiciozna - govorila je Zorica kroz plač.

Dobar dječak

Dragičevići su apelirali na sve građane koji vide njihovog sina da im osobno prijave slučaj preko telefona ili najbližoj policijskoj postaji.
Prema njihovim riječima, dječak je najvjerojatnije otišao od kuće bojeći se reakcije roditelja na dvije slabe ocjene koje im je prešutio, s obzirom da je njegova majka toga dana otišla u školu na informacije, a kojoj je prethodno rekao da ima uredne ocjene.
Pedagoginja škole Snežana Praštalo-Moćić također je potvrdila novinarima da je riječ o dobrom dječaku s kojim nikad nije bilo problema, ali da je na polugodištu pao iz dva predmeta. Najvjerojatnije je to prešutio roditeljima.
U CJS-u Banja Luka su potvrdili da im je prijavljen slučaj te da se provjeravaju sve naznake i informacije o nestanku, kao i eventualne lokacije gdje bi se mogao pronaći. U policiji i školi jednoglasno su potvrdili da nije riječ o suicidalnoj osobi, odnosno da ni oproštajno pismo nije takvog karaktera.

Otišao sa školskom torbom

Siniša Dragičević visok je oko 180 centimetara, plav, prilikom nestanka imao je na sebi crnu majicu kratkih rukava, teget trenerku, plavi duks s kapuljačom, s uzdužnim crnim prugama, bijele tenisice i crnu školsku torbu marke "Champion". Mole se svi građani koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Siniši da se jave njegovom ocu Dragi Dragičeviću na broj 065/063- 338 ili na broj policije 122.

Piše: Nevres Dedić/ dnevni-list.ba