Od nove vlasti u HNŽ-u za sada ništa: HDZ ne pristaje na zahtjeve DF-a

Mostar, Hum, brkanovo brdo, Zločin, uborak, ratni zločin, sutina, film festival, Mostar, Vrgorac, posao, Mostar, krah, Mostar, turisti, sladoled, humanitarne akcije i apeli, Mostar, kantarevac, delikventi, Mostar, bande, nestanak, Mostar, Darjana Stančević, vehabije, BIH, Mostar, mladić, mrtav, Mostar, Hrvati, Mostar, statut, izbori, Mostar, statut, ustav, Mostar, budućnost, prava, Mostar, seks, Mostar, OHR, statut, Mostar, OHR, rješenje, statut, Mostar, OHR, Grad Mostar, Gradska uprava Mostara, Mostar, SDA BIH, OHR, prijevoz, učenici, Mostar, ugostitelji, petak, kordinacija udruga, antifa, Radmila Komadina, Mostar, popis, BIH, Vlada HNŽ, Mostar, proračun, OHR, Mostar, život, Zoran Perić, Mahira Alikalfić, SDP Mostar, Mostar, Gradska vijećnica Mostar, Gradska uprava Mostara, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, pjesma, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, Mostar, biseri, Katarina Zovko Ištuk, HNŽ, Vlada, Vlada HNŽ, df bih, Mostar, govor mržnje, Mostar, ante mostar, žene, Mostar, Katarina Zovko Ištuk,
Pregovori su zapeli jer predstavnici HDZ-a BiH, DF-a i SDA koji su se opet sastali Mostaru nisu mogli postići dogovor oko broja ministarstva u Vladi HNŽ-a. - Ništa nismo dogovorili i vratili smo se na početnu poziciju. HDZ BiH je izašao s nekim novim prijedlozima, negirajući ono što smo se prošli put dogovorili - kazala je u izjavi za novinare nakon sastanka članica Predsjedništva Demokratske fronte BiH Ružica Burić.

Dodala je kako je problem nastao kada su se pregovori opet vratili na osam ministarstava i da DF dobije samo jedno ministarstvo što je za njih neprihvatljivo i na što neće pristati.

Burićeva smatra kako Vlada HNŽ-a mora imati 11 ministarstva, a ne da se stvaraju neke nove uprave jer time, po njezinom mišljenju, ne bi došlo do pomaka i ušteda te da to u ovom trenutku nije prihvatljivo za DF.

Predsjednik ŽO HDZ-a BiH Rafael Gagro ustvrdio je kako je za njegovu stranku zahtjev koji je iznio DF o dva ministarstva bio prezahtjevan te da HDZ BiH ne može udovoljiti tom zahtjevu.

Na pitanje je li moguće da se razgovori oko formiranja županijske vlade nastave bez DF-a, Gagro je istaknuo kako će se razgovori s DF-om nastaviti, te da je moguće pregovarati o formiranju buduće vlasti bez svakoga, osim bez HDZ-a BiH.

Što se tiče SDA kazao je: "Mi smo stari partneri i mislim da ćemo se dogovoriti".

Potvrdio je da je HDZ BiH opet tražio osam ministarstava.

- Tražimo rješenje koje će biti realno za sve stranke (HDZ BiH, DF i SDA) - naglasio je on.

Što se tiče novog mandatara, Gagro je istaknuo kako HDZ BIH još uvijek nije raspravljao o tom pitanju te ponovio svoj stav da bi novi mandatar trebao biti Slađan Bevanda.

- Ja sam mislio da smo se prošli put dogovorili da broj ministarstava u budućoj vladi bude 11, kao što je to bilo i do sada, kazao je prvi čovjek SDA HNŽ-a Salko Sokolović, dodavši kako su se opet vratili na početak pregovora.

Po njegovim riječima, SDA ostaje pri stavu od 11 ministarstva.

Točan datum narednog sastanka i kako je izgledno "maratonskih pregovora" još uvijek nije poznat.

FENA