Kordinacija udruga: Zlatko, ti si mrak!

HVO postojavanje

...obrambeno-oslobodilačkog rata, Zukana Heleza, koju je uputio općinama Grude, Ljubuški i Posušje, koja glasi, citiramo: „Njima dopuštam da oni formiraju revizorske timove, i koga god oni stave ja ću potpisati, ukoliko ispunjavaju zakonske uvjete. Kao članovi tima moraju biti dva Hrvata i dva Bošnjaka, odnosno dva pravnika, od kojih jedan Hrvat, a jedan Bošnjak.", i kojom on osobno dopušta formiranje revizorskih timova pod uvjetima koje on osobno navede.
Međutim, svjesno krši zakon jer je imenovanje revizorskih timova definirano Pravilnikom o formiranju i radu revizorskih timova za kontrolu i revizorskog tima za koordinaciju sljedećim člankom:
Čl. 12
Pravilnika o formiranju i radu revizorskih timova za kontrolu i revizorskog tima za koordinaciju

„Revizorski tim za kontrolu imenuje Rješenjem federalni ministar na usuglašen prijedlog kantonalnih/županijskih ministara ili direktora uprava za pitanja branitelja/boraca i Koordinacije udruga branitelja.
U rad revizorskih timova će biti uključeni i predstavnici korisnika prava iz oblasti braniteljske zaštite. Revizorski tim će biti imenovan na paritetnoj osnovi komponenti Armije BiH i HVO-a."

Svi problemi oko revizije korisnika prava iz oblasti braniteljske zaštite nastali su onog trenutka kada je bošnjački ministar Zukan Helez nezakonito počeo postavljati revizorske timove, suspendirao tim za koordinaciju i na taj način uveo potpuno bezakonje i nasilje nad hrvatskim braniteljima u BiH, što je rezultiralo masovnim oduzimanjem stečenih prava hrvatskim braniteljima u BiH, čime je planirano novčana sredstva koja su oduzeta hrvatskim braniteljima preusmjeriti u davanja novim bošnjačkim kategorijama koje se naknadno uvode u pravo. Budući da je, otkako je Zukan Helez postao bošnjački ministar, kompletna revizija nezakonita, što je Ustavni sud FBiH i potvrdio svojim odlukama, postavlja se pitanje što je pozadina ovakvog ponašanja ministra Zukana Heleza i kako je moguće da Vlada i njezini ministri ne poštuju odluke Ustavnog suda FBiH.

Prema našim saznanjima, ovakve stvari su jedino moguće ukoliko je na sceni dvostruka politika, poznata pod imenom „Ketman", što u prijevodu znači vještina i umjetnost obmanjivanja protivnika. Nakon Istambula, Sarajevo je drugi grad koji najviše njeguje sjećanje na otomansku vladavinu, pa tako u Sarajevu imamo džamiju, medresu, nazvanu po Gazihusrev-begu, Skenderiju nazvanu po Skender-paši, naselja i ulice nazvane po Ali-paši Rizvanbegoviću, pa i Federalna vlada i Federalno ministarstvo branitelja se nalaze u ulici Alipašina 1.
Adil Zulfikarpašić je, zajedno s Muhamedom Filipovićem, bio utemeljitelj bošnjačke nacije, dok je Alija Izetbegović bio zadužen za obnavljanje osmanlijske Bosne i Hercegovine. Potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma bilo je jasno kako Hrvati i Srbi neće dopustiti islamiziranje Bosne i Hercegovine i kako će na svaki mogući način braniti svoje nacionalne i vjerske vrijednosti, što je u potpunosti postalo jasno političkoj eliti iz Sarajeva, koja se nakon toga okreće politici „Ketman". Adil Zulfikarpašić, zajedno s Muhamedom Filipovićem formira Bošnjački institut, i na njegovo čelo dovode dr. Zlatka Lagumdžiju, koji uspostavlja bošnjački divan (divan, tur. - prijestolje na kojem se vode povjerljivi razgovori i donose odgovarajući tajni planovi). Tajni plan bošnjačkog divana je jednostavan: kroz federalne i državne institucije sprovesti ideologiju Salfvet-bega Bašagića, autora stihova „Od Trebinja pa do Brodskih vrata, nije bilo Srba ni Hrvata, a sada se u naše hire ( hire, tur. - prostori, zemlja), k'o u svome šire. Al' evo hore (hora, tur.-povoljan trenutak ili pravo vrijeme), šećer razgovore..."

Kako bi Bošnjački institut na kojem je uspostavljena divana, mogao putem Ketmana sprovesti šećer razgovore, u institucije Bosne i Hercegovine je potrebno instalirati službenike poput muselima i hećima, koji će provoditi politiku Ketman.
Jasno je kako se Oružane snage BiH sastoje od dvije komponente, tj. Armije BiH, koja je bila u funkciji obnove otomanskog naslijeđa, i koja je podijeljena na age (aga, tur.- osmanlijski vojni čin), spahije (spahije, tur.- otomanska konjica ili jurišnici) i šehide (šehid, tur.- poginuli na vjerskom putu islama), te HVO-a, koje Bošnjaci smatraju kaurima (kauri, tur.- nemuslimani, nevjernici), i koji u Bosni i Hercegovini ne mogu imati nikakva prava.

Kako bi se politika Ketman mogla u potpunosti sprovesti, u institucije izvršne, zakonodavne i sudske vlasti je potrebno ubaciti muselime, tj. ministre, predstojnike ili zastupnike, šejhove (mudre i učene islamske intelektualce), kadije (sudce i pravnike po šerijatskom zakonu koji će provoditi politiku divane), hećime (liječnike koji će provoditi politiku divane) i telale (javne objavljivače novosti u funkciji divana), te među kaurima pronaći vazale (vazal, tur. - sluga ili izdajnik), u skladu s narodnom mudrosti „ Ako je Turčin krvav do lakata, poturica mora biti do ramena".
Svakome, iole upućenom u političke prilike u BiH, je jasno kako je Zukan Helez jedan od muselima, tj. jedan od onih koji uvodi danak (tj. namet nevjerniku) hrvatskim braniteljima, putem bošnjačkih hećima s Instituta za medicinsko vještačenje, bošnjačkih kadija koji blokiraju odluke sudova i šejhova, odnosno telala koji sve to, bez ikakvih skrupula, javno podržavaju.

Naravno, ovakva podmukla, licemjerna i antihrvatska politika nije mogla proći neopaženo, te je Odbor za branitelje HNS-a BiH donio odluku koju u potpunosti podržavamo, i koju prenosimo u cijelosti:
„ Dana 24.01.2014., u Sarajevu je održana 3. sjednica Odbora za branitelje, socijalna pitanja i NATO Glavnog vijeća HNS-a BiH. Na sjednici se raspravljalo o problematici braniteljske populacije, te neprovođenju presuda Ustavnog suda po pitanju revizije branitelja, I doneseni su sljedeći zaključci:

1. Pripremiti i uputiti pismo Visokom predstavniku kojim se inzistira na provedbi presuda Ustavnog suda FBiH po pitanju branitelja, s obzirom na to da je on, kao kreator federalne vlasti, jedan od odgovornih za stanje u kojem se nalazi braniteljska populacija.
2. Zadužuju se općinski načelnici i predstavnici županijskih vlasti , koji su članovi stranaka HNS-a BiH, da blokiraju proces revizije branitelja sve dok se ne implementiraju Presude Ustavnog suda FBiH i puno poštivanje ZKZ-a.
3. Zadužuju se zastupnici stranaka HNS-a BiH u Parlamentu FBiH da odbiju podržati donošenje izmjena i dopuna Zakona o nositeljima ratnih odličja, jer prijedlog nema suglasnost županija. Kako bih se osigurala mišljenja županija zakon vratiti u redovitu proceduru . Izmjena se smije odnositi samo na presudu Ustavnog suda.
4. Za sljedeću sjednicu pripremiti Poslovnik o radu Odbora i točku vezanu za zaštitu ostvarivanja prava branitelja u RH, stoji u priopćenju."
Mi hrvatski branitelji u BiH, u potpunosti odbacujemo reviziju koju je radio Zukan Helez i njegovi revizorski timovi i zahtijevamo da se u potpunosti poništi nezakonita, neustavna, protuhrvatska revizija i da se svim braniteljima koji su nezakonitom revizijom izvedeni iz svojih stečenih prava vrate oduzeta novčana sredstva s pripadajućom kamatom, te da se pokrene kazneni postupak protiv sviju onih koji su sudjelovali u nezakonitom zločinačkom pothvatu obespravljivanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, tj. protiv djelatnika Federalnog ministarstva branitelja, članova nezakonito utemeljenih revizorskih timova, liječnika Instituta za medicinsko vještačenje, uprave i djelatnika Federalnog zavoda za MIO/PIO, te djelatnika Ureda za evidencije branitelja Domovinskog rata.

Presude Ustavnog suda FBiH su stupile na snagu i uskoro ćemo objaviti imena svih onih koji su sudjelovali u obespravljivanju onih koji su svojom krvlju i žrtvom branili svoja ognjišta.

Napomena:
Nijedna pojava na svijetu nije sasvim slučajna, pa tako ni činjenica da lagum - riječ koju u svom korijenu nosi prezime Lagumdžija, na turskom znači mračan podzemni hodnik, tunel bez svjetlosti, što bi u prijevodu na Hrvatski značilo: „Zlatko, ti si mrak!"


KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA