FOTO/VIDEO  Komšić: Mene nema u uređivanju FTV-a, Federalna televizija nezakonito funkcionira

Ta televizija od 4 člana Nadzornog odbora ima samo 2, izjavio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić u emisiji Telering OBN-a.

Komšić je odgovarajući na konstataciju voditelja Mate Đakovića kako je "javna tajna da ste vi uređivali FTV" i pitanje "koliko vas ima u tome što se događa na FTV-u", kazao kako on ne uređuje FTV.

Šta mislite pod tim vi?, upitao je Komšić, a Đaković mu odgovorio protupitanjem:

A, vi kao ne znate? Pa ima na Youtube, podsjetio ga je Đaković, aludirajući na snimku koja prikazuje predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžiju kako daje instrukcije uredniku na FTV-u Darijanu Babiću kako napraviti prilog s njegove tiskovne konferencije.

A, odmah sam vidio gdje ciljate?, odahnuo je Komšić, nakon čega je iznio svoj stav o FTV:

Kada je riječ o Federalnoj televiziji, ona je javni servis i mora biti javni servis sa svim što to znači. Mora biti uređena po zakonu, imati menadžment po zakonu, imati Nadzorni odbor imenovan po zakonu i biti dostupna svima kao javni servis, mora poštovati pravila javnog servisa čak i kad je riječ o sklapanju programa, a ne kako se uredniku prohtije.

Teško je ne primjetiti kako se "principjelni" dopredsjednik SDP-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić tek sada sjetio progovoriti o nezakonitom funkcioniranju FTV-a i tome kako bi ta televizija trebala biti dostupna svima. Sada, kada je "pukla ljubav" s Lagumdžijom i kada njegov stranački šef odlučuje kakav će tretman Komšić imati kod Darijana.

(R. I. /Dnevnik.ba)